תכנית לימודים דו-חוגית בכימיה ובמדעי החיים

עודכן: 29.09.2016

(סה"כ שעות לימוד: 171 ש"ס, מתוכן 103 ש"ס בכימיה,

שעות לשיקלול: 167 ש"ס, מתוכן 99 ש"ס בכימיה) *

קורסים, שעות ודרישות קדם:

מרכזי התכנית:

ד"ר מיכה פרידמן - ביה"ס לכימיה

ד"ר גלי פרג - הפקולטה למדעי החיים

מטרת התכנית היא להכשיר בוגרי אוניברסיטה המשלבים ידע הן בכימיה והן בביולוגיה. שילוב זה מהווה בסיס חשוב למחקרים החדשניים, הן בתחומי המדע הבסיסי והן במדע היישומי. הבנת הבסיס הכימי לתהליכים הביולוגיים מהווה מפתח לקידום הביוטכנולוגיה, הננוטכנולוגיה וכיו"ב.

לימודי הכימיה יהיו ברמה אקדמית זהה לזו של הלימודים בתכנית הדו-חוגית.

תלמיד אשר יסיים לימודיו על פי התכנית הדו-חוגית יוכל להמשיך לימודיו לקראת התואר "מוסמך אוניברסיטה" בכל המסלולים לתואר מוסמך בבית הספר לכימיה ובפקולטה למדעי החיים, בתנאי שילמד את הקורסים המומלצים עבור כל מסלול ומסלול.

תכנית הלימודים בתחום זה בנויה משני מרכיבים:

1. קורסים בכימיה הכוללים קורסים בנושאי המתמטיקה והפיזיקה.

2. קורסים מתכנית הלימודים הדו-חוגית של החוג לביולוגיה, למעט קורסים בנושאי המתמטיקה והפיזיקה הכלולים בתכנית קורסי הכימיה.

תלמידים נדרשים ללמוד 4 ש"ס קורסי בחירה בכימיה ו-34 ש"ס קורסי בחירה בביולוגיה.

תלמידים המעוניינים להמשיך לתואר מוסמך או דוקטוראט בכימיה רשאים לבחור עד 38 ש"ס מקורסי הבחירה בכימיה (דהיינו להמיר עד 34 ש"ס מקורסי הבחירה  בביולוגיה בקורסי בחירה כימיה). באופן דומה, תלמידים המעוניינים להמשיך לתואר מוסמך או דוקטוראט בביולוגיה רשאים לבחור עד 38 ש"ס מקורסי הבחירה בביולוגיה (דהיינו להמיר עד 4 ש"ס מקורסי הבחירה בכימיה  בקורסי בחירה בביולוגיה). בכל מקרה השעות ישקללו על פי 4 ש"ס קורסי בחירה בכימיה ו-34 ש"ס קורסי בחירה בביולוגיה. מומלץ לבחור בקורסים המהווים דרישת קדם ללימודי המשך.

לתלמידים המעוניינים להמשיך בלימודים לתארים  מתקדמים בפקולטה למדעי החיים, מומלץ ללמוד קורס מעבדה נוסף מרשימת המעבדות המופיעה בתכנית המסלול המורחב לביולוגיה. מומלץ להתעדכן בדרישות הקדם לתואר שני של המחלקות השונות לפני קורס המעבדה הנוסף.

פניות של תלמידי שנה ב' בכימיה או בביולוגיה לעבור לתכנית זו, תידונה ע"י ועדות ההוראה היחידתיות.

רשימת הקורסים, השעות ודרישות הקדם >

* על שעות אלה יש להוסיף 4 ש"ס במסגרת "כלים שלובים".