איך ייראה ג'יימס ווב, הטלסקופ שיראה הכי עמוק אל היקום?

הרצאה במועדון האסטרונומי עם ד״ר יאיר הרכבי

22 בדצמבר 2021, 19:00
בניין שנקר, אולם לב
הרצאה במועדון האסטרונומי

לאחר 25 שנה וכ-10 מיליארד דולר, טלסקופ החלל הגדול ביותר שאי פעם נבנה ג׳יימס ווב מוכן לשיגור! הוא יאפשר לנו לראות את הגלקסיות הראשונות ביקום, את תהליך ההווצרות של כוכבים וכוכבי לכת, והוא עשוי להיות הטלסקופ שיגלה לראשונה סימני חיים על כוכבי לכת אחרים.

אבל לפני שזה יקרה, הוא צריך לשרוד את תהליך השיגור, את הפתיחה המורכבת, ואת ההגעה לנקודת התצפית שלו במרחק של מליון וחצי ק״מ מכדוה״א, ללא אף תקלה. הצטרפו להרצאה מיוחדת של ד"ר יאיר רכבי מבית הספר לפיזיקה ואסטרונומיה, החוג לאסטרופיזיקה, שיספר על הטלסקופ הייחודי הזה, על המדע שהוא יאפשר ועל האתגרים שעומדים בפניו עם שיגורו.

מתי זה קורה?

יום רביעי | 22.12.21| 19:00 | בזום >

ההרצאה תהיה היברידית: היא תשודר בשידור חי בזום, אבל הקהל מוזמן גם להגיע לאולם לב. במידה ומזג האוויר יאפשר יתקיימו גם תצפיות עם הטלסקופים של המועדון בקמפוס.

אין צורך בהרשמה מוקדמת.