ביה"ס לכימיה - מוסמך אוניברסיטה בכימיה במסלול חומרים וננו-טכנולוגיות

עודכן: 28.08.2018

* החל מסמסטר ב' תשע"ד, לא ניתן להירשם למסלול זה. החל מתשע"ה תיפתח תוכנית " חומרים וננו טכנולוגיות" בפקולטה להנדסה.

התכנית מנוהלת במשותף ע"י ארבע פקולטות (הפקולטה להנדסה ע"ש איבי ואלדר פליישמן, הפקולטה למדעים מדויקים ע"ש ריימונד ובברלי סאקלר, הפקולטה למדעי החיים ע"ש ג'ורג' ס. וייז, והפקולטה  לרפואה ע"ש סאקלר) וע"י המרכז לננו-מדעים וננו-טכנולוגיות.

יועץ התכנית בביה"ס לכימיה:

פרופ' עודד הוד

טלפון: 03-6405850, דואר אלקטרוני: odedhod@post.tau.ac.il

מטרת הלימודים ומבנה הלימודים

ננו-מדעים וננו-טכנולוגיות נמצאים כיום בחזית המו"פ ואמורים לספק פריצות דרך מדעיות-טכנולוגיות מרכזיות במאה ה- 21. התחום מתמקד ביצירת מבנים בקנה מידה אטומי-ננומטרי, באפיונם ובשימוש בהם לחקר תופעות חדשות ולפיתוח התקנים חדשניים שאינם ברי השגה באמצעים אחרים. גלאים ביולוגיים, אלקטרוניקה מולקולרית, התקנים פוטוניים, עיבוד מידע קוונטי ומערכות להעברת תרופות הן מספר דוגמאות בהן חיוני החיבור בין החומרים לטכנולוגיות הננו.

מטרת תכנית "חומרים וננו-טכנולוגיות" באוניברסיטת תל-אביב לאפשר לסטודנטים לרכוש ידע ולבצע מחקר בין-תחומי בחזית המדע והטכנולוגיה, תוך הכשרתם להתמודד בהצלחה עם האתגרים החדשים הצפויים בתחומים אלו בשנים הבאות.

שם התואר המוענק מטעם ביה"ס לכימיה

"מוסמך אוניברסיטה בכימיה במסלול חומרים וננו-טכנולוגיות"

Specialization in Materials and Nanotechnologies)  Master of Science in Chemistry with)

מזכירות התכנית:

גב' מיטל זרחיה וגב' רות ריפטין (הפקולטה להנדסה).

טלפון: 6409915, פקס: 6406062

דואר אלקטרוני: meytalzh@tauex.tau.ac.il, ruthrift@post.tau.ac.il

תכנית הלימודים בביה"ס לכימיה:

תכנית הלימודים כוללת קורסים בהיקף של 28 שעות סמסטריאליות ועבודת מחקר, ומורכבת כלהלן:

נקודות זכות לתואר

הערות

קורס קדם (אם נדרש)

ללא קרדיט

סטודנט, שלא למד במסגרת תואר בוגר את קורס הקדם "מבוא למדע והנדסת חומרים" או את הסילבוס שלו במסגרת קורסים שונים, חייב ללמוד את הקורס "מבוא למדע והנדסת חומרים" (0542.1830) בסמסטר הראשון ללימודיו בתואר מוסמך (הקורס ניתן בשני הסמסטרים).

סמינר משותף של התכנית

ללא קרדיט

יתקיים פעמיים בסמסטר. יש חובת נוכחות להשתתף ב-8 סמינרים במהלך התואר.

סמינרים של ביה"ס לכימיה

4

יש להשתתף באחד מתוך שלושת הסמינרים המחלקתיים של ביה"ס לכימיה במשך ארבעה סמסטרים לפחות. ציון יינתן על הסמינר בו תוצג עבודת הגמר (משקל 1 ש"ס).

2 קורסי חובה של התכנית

6

יש לבחור שני קורסים בהיקף של 6 ש"ס.

קורסי בסיס

6

יש לבחור קורסים בהיקף של 6 ש"ס מתוך שני אשכולות לפחות.

קורסי בחירה מהתכנית

12

יש לבחור קורסים בהיקף של 12 ש"ס לפחות. הבחירה כפופה לאישור המנחה.