תכנית לימודים מורחבת בפיזיקה ובהנדסת חשמל ואלקטרוניקה

עודכן: 04.09.2016

(שעות לימוד בפיזיקה בלבד: 105-101 ש"ס, שעות לשיקלול: 97-93 ש"ס) *

קורסים, שעות ודרישות קדם:

תכנית הלימודים המורחבת בפיזיקה ובהנדסת חשמל ואלקטרוניקה מופעלת במשותף על ידי בית הספר לפיזיקה ולאסטרונומיה, והפקולטה להנדסה - המגמה להנדסת חשמל ואלקטרוניקה. מטרת שילוב לימודים אלה היא להכשיר עתודת חוקרים ומהנדסים, אשר חלקה ימשיך בלימודים לתארים גבוהים, ואשר תוכל לתפוס תפקיד חשוב, הן במחקר האקדמי המדעי והן בפיתוח והנהגה של התעשייה עתירת הטכנולוגיה בארץ. משך הלימודים הוא ארבע שנים ובסיומן תוענק לבוגרים תעודה אחת עם תואר בוגר בפיזקה ובהנדסת חשמל ואלקטרוניקה (B.Sc.).

סטודנטים שיבקשו לסיים את לימודיהם  בתואר כפול (קבלת שני תארים במקביל) יידרשו להוסיף עוד 12 שעות לימוד בקורסים בפיזיקה ובהנדסת חשמל מעבר לתכנית המופיעה בידיעון (12 ש״ס בשני המקצועות יחד), ואז יוכלו לקבל תואר ראשון בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה ותואר ראשון בפיזיקה. סטודנטים שיהיו מעוניינים באפשרות זאת יוכלו לבקש אישור למעבר למסלול של תואר כפול החל מהסמסטר השלישי ללימודים.

מבנה הלימודים

• תכנית הלימודים המומלצת מבוססת על שילוב קורסים הניתנים על ידי בית הספר לפיזיקה ואסטרונומיה (מס' 0321.xxxx) וקורסים המוצעים לתלמידי המגמה להנדסת חשמל ואלקטרוניקה (מס' 0512.xxxx). את דרישות הקדם ואת תכני הקורסים ניתן למצוא בידיעוני הפקולטה למדעים מדויקים והפקולטה להנדסה.

• עומס הלימודים הממוצע גבוה במקצת מהעומס הנהוג בתכניות הנפרדות לתואר בוגר בפיזיקה או לתואר בוגר בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה (החיסכון בשעות ההוראה מתאפשר על ידי שילוב קורסים בעלי תכנים חופפים המופיעים בשתי התכניות).

• בסמסטר השישי יבחרו הסטודנטים שני מסלולי בחירה בהנדסה. מסלול אחד יהיה מתוך שלושת המסלולים בתחומי האלקטרוניקה הפיזיקלית: אלקטרואופטיקה, התקנים אלקטרוניים, אלקטרומגנטיות וקרינה. המסלול השני יהיה כל אחד ממסלולי הבחירה המוצעים במגמה להנדסת חשמל ואלקטרוניקה (תנאי קדם לבחירה במסלול אנרגיה ואלקטרוניקת הספק הוא הקורס המרת אנרגיה).

• בסמסטרים 6, 7, 8, על התלמידים ללמוד קורס בחירה בפיזיקה או בהנדסה  בהיקף של 4 ש"ס. ע"י קורסים אלה ניתן להשלים מסלול נוסף מכל מבחר המסלולים בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה.

התואר

בסיום הלימודים יוענקו לבוגרים שתי תעודות: תעודת תואר ראשון (BSc) בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה ותעודת תואר ראשון (BSc) בפיזיקה.

עפ"י הנחיות המועצה להשכלה גבוהה, לתלמיד שיחל לימודיו בשנת תשע"ז ואילך יוענקו שתי תעודות נפרדות רק במילוי מכסת השעות המינימלית ונוסף עליה 12 ש"ס (קורסים שיאושרו ע"י ועדת הוראה). במילוי מכסת השעות המינימלית בלבד, תוענק לתלמיד תעודת תואר ראשון (BSc) אחת, שבה יצוין כי השלים את לימודי התואר הראשון בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה ואת לימודי התואר הראשון בפיזיקה.

לרשימת הקורסים, השעות ודרישות הקדם >

* על שעות אלה יש להוסיף 4 ש"ס במסגרת "כלים שלובים".