תכנית לימודים משולבת בפיזיקה ובמדעי החיים

עודכן: 06.07.2017

 

(סך השעות לתואר בפועל: 186-179 ש"ס, לשקלול: 182-175 ש"ס,

מתוכן  בפיזיקה: 115-108 ש"ס, לשקלול: 111-104 ש"ס,

מתוכן במדעי החיים: 78-71 ש"ס) *

 

קורסים, שעות ודרישות קדם:

יועצי התכנית

פרופ' רועי בק - ביה"ס לפיזיקה ולאסטרונומיה

פרופ' יפתח נחמן - הפקולטה למדעי החיים

 

מטרת הלימודים ומבנה הלימודים

ההתפתחות המואצת של המחקר הפיזיקלי במערכת ביולוגיות מחד, והצורך ברעיונות וכלים מתחום הפיזיקה במחקר במדעי החיים מאידך, מעוררים את הצורך בחוקרים בעלי הכשרה יסודית בשני התחומים.  כמו כן, מספר הולך וגדל של חברות תעשייתיות עוסקת בפיתוח מוצרים המשלבים שיטות פיזיקליות מתקדמות ביישומים ביולוגיים ורפואיים.  מטרת התכנית היא להכשיר עתודת חוקרים, אשר ברובם ימשיכו בלימודים לתארים גבוהים, ויוכלו להמשיך במחקר, באקדמיה או בתעשייה, בכל אחד מן התחומים לפי בחירתם, תוך רכישת ידע רחב בתחום השני.

 

תכנית זו מבוססת על שילוב קורסים הניצנים על ידי בית הספר לפיזיקה ולאסטרונומיה וקורסים המוצעים לתלמידי הפקולטה למדעי החיים, ותופעל במשותף על ידי שתי יחידות אלה.

 

סך השעות לתואר בפועל הוא: 186-179 ש"ס, מתוכן 78-71 ש"ס במדעי החיים ו-115-108 ש"ס בפיזיקה.

 

קהל היעד של התכנית הוא תלמידים בעלי כישורים אנליטיים חזקים המתעניינים במדעי החיים.  התכנית תאפשר להם לשלב בין תחומי העניין השונים.  התכנית היא תכנית יוקרתית ותנאי הקבלה אליה יהיו גבוהים מהנהוג בשתי התכניות החד-חוגיות.

 

משך הלימודים שלש שנים, ובסיומן יוענק לבוגרים תואר בוגר בתכנית לימודים משולבת בפיזיקה ובמדעי החיים.  עומס הלימודים בתכנית גבוה במקצת מהעומס הנהוג בתכניות הנפרדות.  ציוני הקורסים ישוקללו בכל חוג בנפרד ובסיום המסלול יקבלו הבוגרים שני ציוני גמר. התכנית תאפשר לבוגרים להמשיך בלימודים מתקדמים בפיזיקה או במדעי החיים. 

 

תלמידי שנה ג' יבצעו פרויקט בביולוגיה.

 

בית הספר לפיזיקה ולאסטרונומיה מאפשר לתלמידים מצטיינים במיוחד לחוות חווית מחקר אמיתית כבר במהלך התואר הראשון. התלמידים המעוניינים והמתאימים נבחנים בתחילת שנה ג', ומבצעים במהלך שנה זו פרויקט מחקר מדעי בהיקף שנתי עם חבר סגל מבית הספר.

על מנת להקל באופן חלקי על העומס, מקבלים התלמידים פטור מביצוע שני ניסויים במעבדה ג'. בהתאם לכך, הקבלה לתכנית הינה על בסיס תחרותי וכוללת ריאון אישי. רשאים להגיש מועמדות תלמידים שסיימו לאחר שנה ב' את קורסי הפיזיקה של שנים א' ו-ב' בממוצע של 90 לפחות. (פרטים לגבי התכנית לתלמידים מצטיינים של ביה"ס לפיזיקה שנה ג' – מופיעים בידיעון ביה"ס לפיזיקה).

 

לרשימת הקורסים, השעות ודרישות הקדם >

 

 

*   על שעות אלה יש להוסיף 4 ש"ס במסגרת "כלים שלובים".

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>