הנחיות ונהלים - ביה"ס למדעי המחשב - תואר ראשון - תשפ"ד

עודכן: 11.07.2023

להנחיות ונהלים של ביה"ס למדעי המחשב משנים קודמות >

 

 

השתתפות בקורסים

ככלל, הרישום וההשתתפות בכל קורס בבית הספר מותנים במילוי דרישות הקדם שלו. עם זאת:

  1. תלמידים ותלמידות יוכלו ללמוד קורס מהחוג למדעי המחשב רק אם התקבלו לתוכנית לימודים במדעי המחשב או אם קיבלו אישור לכך מוועדת ההוראה.

  2. תלמידות ותלמידים אשר לא למדו או לא עברו בהצלחה קורס שהוא דרישת קדם לקורס מתקדם, לא יוכלו להשתתף בקורס המתקדם אלא אם קיבלו אישור לכך מוועדת ההוראה. במידת הנדרש תפנה הוועדה למורה הקורס.

 

 

מועדי בחינות

  1. מועדי בחינות א' ו-ב': בבית הספר מתקיימים שני מועדי בחינות.

  2. מועד בחינות מיוחד – עבור תלמידים ותלמידות אשר שירתו במילואים וכן עבור יתר הזכאיות והזכאים על פי הנוהל אשר לא הגיעו למועדי הבחינות שנקבעו, יתקיים מועד מיוחד לאחר מועד ב'. יוכלו להיבחן במועד זה גם תלמידים ותלמידות שלא נבחנו במועד הרגיל מסיבות מוצדקות, וזאת באישורה של ועדת ההוראה.

 

 

תנאי מעבר של קורס

  1. כדי לעבור בהצלחה קורס, יש לקבל ציון עובר במועד א' או במועד ב'. אם תלמידה או תלמיד ניגשו לשני המועדים, ציון מועד ב' יהיה הציון הקובע, וזאת גם אם התלמידה או התלמיד עברו במועד א' ונכשלו במועד ב', או שהציון במועד א' היה גבוה יותר.

  2. תלמידה או תלמיד שנכשלו בקורס חובה, יחויבו להירשם מחדש לקורס בסמסטר המוקדם ביותר שבו הקורס יילמד בשנית.

  3. תלמיד או תלמידה עם ציון סופי "נכשל" בקורס בחירה, יוכלו לבחור בקורס בחירה אחר במקום הקורס שבו נכשלו. בכל שלב ניתן להמיר קורס בחירה שנלמד בקורס בחירה אחר, אך הכישלונות בבחינות של הקורס המומר יופיעו ברשימת הלימודים וייכללו במניין הכישלונות.

 

ועדת ההוראה של בית הספר למדעי המחשב תדון בהפסקת לימודים אקדמית בכל אחד ממקרים אלה:

  1. תלמיד או תלמידה אשר לא עברו בחינה (נכשלו בבחינה או לא ניגשו אליה) בקורס סמסטריאלי אחד שבו לא מתקיים מועד ב' בתום הסמסטר, יוכלו להמשיך בלימודים, אך יחויבו לעבור בחינה בקורס שבו נכשלו עד תום שנת הלימודים העוקבת.

    כישלון בקורס יגרור הפסקת לימודים.
     

  2. תלמידה או תלמיד אשר לא עברו בחינה (נכשלו או לא ניגשו אליה) ב-2 קורסים סמסטריאליים, יחויבו לחזור על הקורסים שבהם נכשלו עד תום שנת הלימודים הבאה.

    כישלון באחד משני הקורסים יגרור הפסקת לימודים.
     

  3. תלמידה או תלמיד אשר לא עברו בחינה (נכשלו או לא ניגשו אליה) ב-3 קורסים סמסטריאליים לא יוכל להמשיך בלימודים. עם זאת, בשנת הלימודים הבאה, יוכלו לחזור (לימוד ובחינה) אך ורק על קורסים שבהם נכשלו.

    כישלון באחד משלושת הקורסים יגרור הפסקת לימודים.
     

  4. תלמיד או תלמידה אשר לא עברו בחינה (נכשלו או לא ניגשו אליה) ב-4 קורסים סמסטריאליים או יותר, יופסקו לימודיהם.
     

  5. תלמידה או תלמיד אשר צברו במהלך הלימודים 10 כישלונות, גם אם תוקנו, יופסקו לימודיהם.

 

הערה:

תלמיד או תלמידה הלומדים לימודים חלקיים, מספר הכישלונות שיגרור הפסקת לימודים יהיה יחסי למספר הקורסים שנלמדו.

 

 

מעבר משנה א' לשנה ב'

סטודנטיות וסטודנטים שסיימו את כל לימודי שנה א' בממוצע משוקלל של 70 ומעלה, יתקבלו ללימודי שנה ב'. לא ניתן להירשם לקורסי שנה ב' לפני סיום חובות שנה א' אלא באישורה של ועדת ההוראה.

על תלמידי ותלמידות בית הספר לסיים בהצלחה את כל הקורסים המופיעים בתוכנית הלימודים של שנה א' במשך תקופה שאינה עולה על שלושה סמסטרים אקדמיים. במקרים חריגים ניתן לחרוג מדרישה זו באישור של ועדת ההוראה.

תלמידות ותלמידים אשר לא סיימו את חובות שנה א' בשני הסמסטרים האקדמיים הראשונים ללימודים יידונו בוועדת ההוראה, והיא תוכל לאשר באופן פרטני רישום לקורסי שנה ב'. כל מקרה ידון לגופו בהתאם למצב האקדמי של התלמיד או התלמידה.

 

 

בחנים

בקורסים השונים יתקיימו לעיתים בחנים במהלך הסמסטר. מורה רשאי לשקלל את ציון הבחנים בהיקף של עד 19% מהציון הסופי בקורס.

 

 

הגשת תרגילים

התלמידים והתלמידות יידרשו להגיש את תרגילי הבית כסדרם. באחריות המרצה לקבוע בכל קורס את היקפה של חובת ההגשה ואת אופן השקלול של ציוני התרגילים בציון הסופי. מרצים ומרצות יוכלו למנוע מתלמידות ומתלמידים שלא יעמדו בחובת ההגשה הנדרשת להשתתף בבחינות.

 

השתתפות בסמינר

השתתפות בסמינר מחייבת נוכחות בלפחות 80% מהשיעורים, כולל השתתפות בפגישה הראשונה. מרצה או מרצת הקורס יוכלו לקבוע חובת נוכחות גבוהה יותר.

סטודנטיות וסטודנטים שיתעניינו ברישום לסמינר תוך המתנה שיתפנה בו מקום, יוכלו להגיע למפגש הראשון או להשלים את החומר בדרך אחרת בתיאום מראש עם המרצה.

 

 

סיום חובות הלימודים

תלמידי ותלמידות בית הספר יידרשו:

  1. לסיים בהצלחה את כל הקורסים המופיעים בתוכנית הלימודים של שנה א' במשך תקופה שאינה עולה על שלושה סמסטרים אקדמיים. במקרים חריגים ניתן לחרוג מדרישה זו באישור של ועדת ההוראה.

    סמסטרי קיץ לא ייספרו במניין שלושת הסמסטרים הללו.  
     

  2. לסיים בהצלחה את כל קורסי התואר "בוגר אוניברסיטה" בבית הספר לא יאוחר מחמש שנים מאז תחילת הלימודים.
     

  3. להשלים את מכסת השעות לתואר במלואה כמפורט בכל אחת מתוכניות הלימודים.

 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>