הנחיות ונהלים - החוג לגאופיזיקה - תואר שני - תשפ"ג

עודכן: 11.07.2023

להנחיות ונהלים של החוג לגאופיזיקה משנים קודמות >

סדרי הלימודים

1. תלמיד נדרש ללמוד קורסים בהיקף של 28 שעות סמסטריאליות לפחות, מן השטחים השונים של הגאופיזיקה והמדעים האטמוספיריים והפלנטריים, תוך השלמת הרקע המתמטי-פיזיקלי של התלמיד, כנדרש לצורך ביצוע עבודת המחקר. הקורסים לתארים המתקדמים בחוג ניתנים בדרך כלל אחת לשנתיים. על הסטודנט להיות נוכח ב- 2/3 מההרצאות בקולוקויום החוגי במשך שלושה סמסטרים, ויקבל נקודת זכות אחת בגין נוכחות זו. תכנית הלימודים תיקבע בתיאום עם המנחה ובאישור ועדת הוראה.

2. משך הלימודים לתואר "מוסמך אוניברסיטה" הוא ארבעה סמסטרים, ולכל היותר שישה סמסטרים. במקרים מיוחדים ניתן יהיה ללמוד תכנית לימודים חלקית. תלמיד המעוניין בכך יגיש בקשה מנומקת באמצעות מזכירות התלמידים לוועדת ההוראה לתואר מוסמך.

3. תלמיד שלא למד לתואר "בוגר אוניברסיטה" בחוג למדעי כדור הארץ באוניברסיטת תל-אביב יחויב ללמוד קורסי השלמה מתוך הקורסים המוצעים על ידי החוג, לפי החלטת המנחה ובאישור ועדת ההוראה.

4. לצורך השלמת הרקע הנדרש לביצוע עבודת המחקר, תלמיד רשאי להשתתף גם בקורסים מתוכניות הלימודים בחוגי הפקולטה האחרים ובפקולטה להנדסה, וכן בקורסים רלוונטיים הניתנים באוניברסיטאות אחרות ובמכון הבינאוניברסיטאי למדעי הים באילת. השתתפות בקורסים אלו טעונה אישור ועדת ההוראה החוגית. על התלמיד להרכיב עם תחילת שנת הלימודים תוכנית לימודים בתיאום עם המנחה.

5. תלמיד אשר במסגרת לימודיו לתואר "בוגר אוניברסיטה" השתתף בקורסי תואר שני שניתנים על ידי החוג, מעבר למכסה הדרושה לתואר "בוגר אוניברסיטה", רשאי לבקש הכרה בקורסים אלו כהשלמה או במסגרת התוכנית ללימודי התואר "מוסמך אוניברסיטה", עד היקף של 7 שעות סמסטריאליות..

6. תלמידים לתואר "מוסמך אוניברסיטה" הנדרשים, למען השלמת הרקע הנדרש לביצוע עבודת המחקר,  להשלים קורסים מהתוכנית לתואר "בוגר אוניברסיטה" בחוג מעבר לקורסים המצוינים בסעיף 9, יוכלו לקבל הכרה עליהם בהיקף של עד 7 שעות סמסטריאליות, בתנאי שהקורסים הם משנים ב' או ג' ובאישור המנחה וועדת הוראה.

7. ועדת ההוראה רשאית לפי שיקוליה להפסיק את לימודיו של תלמיד, אשר נכשל בשני קורסים או יותר.

8. במהלך כל הלימודים חייב התלמיד להשיג ממוצע ציונים מצטבר של 70 לפחות. אם ממוצע הציונים נמוך מ-70, יקבל הסטודנט התראה ויחויב לשפר את הממוצע בסמסטר העוקב. אם לא יצליח, יופסקו לימודיו.

9. תלמידים שלא סיימו תואר "בוגר אוניברסיטה" בחוג יידרשו ללמוד קורסי השלמה לכל תחום התמחות (אלא אם למדו קורסים מקבילים במקום אחר, ובאישור ועדת הוראה) כדלהלן:

1. בתחום הגאופיזי-גאולוגי:  מכניקת רצף גאופיזית מוצקים (3 ש"ס), 'מבוא לאנליזה נומרית' (4 ש"ס).

2. בתחום מדעי האטמוספירה: 'פיזיקה של האטמוספירה' (3 ש"ס), 'מבוא למדעי האטמוספירה ' (4 ש"ס).

3. בתחום המדעים הפלנטריים: 'מבוא ללוויינות' (2 ש"ס), 'מבוא למערכת השמש' (4 ש"ס).

תלמידים אלו שלא סיימו תואר "בוגר אוניברסיטה" בחוג עשויים להידרש להשלמות נוספות בהתאם להחלטת המנחה ולפי נושא המחקר.

חובת קורסי בטיחות ועזרה ראשונה >

בטיחות ועזרה ראשונה

חובה על כל תלמידי התואר השני בפקולטה לעבור הדרכות בנושאי בטיחות:

1. קורס "עזרה ראשונה" – חובה להשתתף בשנה הראשונה ללימודים.

2. קורס "בטיחות מקוון אינטרנטי" – חובה לעבור בכל שנה במהלך התואר