הנחיות ונהלים - ביה"ס לפיזיקה ולאטסרונומיה - תואר שני - תשפ"ג

עודכן: 11.07.2023

להנחיות ונהלים של ביה"ס לפיזיקה ולאסטרונומיה משנים קודמות >

1. תכנית הקורסים תיבנה בהתייעצות עם המנחה והיועץ בתחום ההתמחות, ובאישורה של ועדת ההוראה. בכל שנת לימודים חייב הסטודנט להיפגש עם יועץ התחום לפחות פעם אחת ולקבל אשור בכתב לרשימת הקורסים שבחר.

2. בכל הקורסים בהם יש תרגילים, הגשת התרגילים היא חובה. תלמיד אשר לא יגיש מספר תרגילים כנדרש על ידי המורה, לא יורשה לגשת לבחינה בתום הקורס.

3. לימודיו של תלמיד יופסקו אם נכשל בשני קורסים. ועדת ההוראה רשאית להפסיק, לפי שיקוליה, את לימודיו של תלמיד אשר נכשל בקורס אחד.

4. קיימים בביה"ס הסדרים מיוחדים למשרתים בצה"ל, בסדיר ובקבע.

סמינרים מחלקתיים

בכל אחד מתחומי המחקר בביה"ס מתקיימים סמינרים מחלקתיים אשר בהם יש להשתתף ולהציג את נושא התזה (לפני הגשת עבודת הגמר).

אישור מילוי חובות ההצגה מאחראי הסמינר – הוא תנאי לסיום התואר.

בתחום החומר המעובה – במשך לימודי התואר על התלמיד להשתתף בסמינר אחד בחוג לחומר מעובה. התלמיד רשאי לפרוס את השתתפותו בסמינר למשך כל תקופת לימודיו, ובלבד שישתתף לכל הפחות ב-13 מפגשים.

על מנת לקבל "קרדיט" על התלמיד לאסוף חתימות השתתפות בטופס הנמצא במזכירות.

לפני הגשת עבודת הגמר על התלמיד לתת סמינר על נושא עבודתו במסגרת אחד הסמינרים בחוג לחומר מעובה. האחראי על הסמינר יאשר למזכירות הסטודנטים מילוי חובה זו.

בתחום חלקיקים וגרעין - במשך לימודי התואר על התלמיד להשתתף בסמינר אחד בחוג .

לפני הגשת עבודת הגמר על התלמיד לתת סמינר על נושא עבודתו במסגרת אחד הסמינרים בחוג. האחראי על הסמינר יאשר למזכירות הסטודנטים מילוי חובה זו.

בתחום אסטרופיזיקה - במשך לימודי התואר על התלמיד להשתתף בסמינר אחד בחוג .