חברות כבוד בחברה הגיאולוגית הישראלית לפרופ' אמריטוס צבי בן אברהם

תעודת החברות נמסרה לפרופ' צבי בן אברהם בטקס שנערך בעת הכינוס השנתי של החברה הגיאולוגית הישראלית בעין בוקק

חברות כבוד בחברה הגיאולוגית הישראלית לפרופ' אמריטוס צבי בן אברהם

פרופ׳ אמריטוס צבי בן-אברהם מהחוג לגיאופיזיקה ומדעים אטמוספריים ופלנטריים זכה לפני שבועות אחדים בחברות של כבוד בחברה הגיאולוגית הישראלית; אות הכבוד הגבוה ביותר שמעניקה החברה למי שקידמו את תחום הגיאולוגיה בארץ. התעודה הוענקה לפרופ' בן-אברהם בטקס שנערך במהלך הכינוס השנתי של החברה בעין-בוקק.

 

פרופ' בן-אברהם הוא מומחה בעל שם עולמי לגיאופיזיקה ימית, חבר האקדמיה הלאומית הישראלית למדעים (כמו גם אקדמיות מדעים נוספות בעולם) וחתן פרס ישראל לשנת תשס"ג (2003) בחקר מדעי כדור הארץ. ב-1982 הצטרף בן-אברהם כפרופסור חבר לחוג לגיאופיזיקה ומדעים פלנטריים, ובהמשך עמד בראש החוג במשך ארבע שנים. מאז 1995 הוא עומד בראש מרכז מינרבה לחקר ים המלח, וזה כשנתיים שהוא משמש כראש המרכז הישראלי לחקר הים התיכון.

 

"אני חוקר את קרקעית הים ואת מה שמתחתיה", מסביר פרופ' בן-אברהם. "התחום שלי משתמש בשיטות פיזיקליות כדי להבין מה קורה בקרקעית הים ומתחתה. לאורך השנים חקרתי אולי יותר מכל אדם אחר את גופי המים שמקיפים אותנו – הכנרת, ים המלח, מפרץ אילת והים התיכון".

 

באופן סמלי, חברות הכבוד הוענקה לפרופ' בן-אברהם בסמוך לים המלח, שבו ביצע כמה מהבולטים שבמחקריו, וב-1999 היה הראשון לצלול בעזרת צוללת למעמקי מימיו המלוחים. "לפני מספר שנים קדחנו שם קידוח מדעי עמוק, שהיה אולי הפרויקט הכי גדול שנעשה בישראל בתחום מדעי כדור הארץ.. הקידוח מאפשר למפות את מה שעבר על האדמה והאקלים באזורנו ב-250 אלף השנים האחרונות, וזאת ברזולוציה כמעט שנתית. בשנים האחרונות המאמץ שלי מתרכז בים התיכון, בניסיון להבין מה קורה בו.

 

"מבחינה טקטונית (תנועת הלוחות שמרכיבים את חלקו החיצוני של כדור הארץ) אנחנו נמצאים במקום מאוד מורכב וקשה להבנה", מסביר פרופ' בן-אברהם, " מכיוון שבאזור שלנו יש סדרה של לוחות שמתנגשים ומחליקים זה כנגד זה. לכן כדי להבין מה קורה, אנחנו חוקרים את האזור באמצעים גיאופיזיים. ההבנה הזו תסייע לחזות רעידות אדמה ואירועי צונאמי ולחפש מאגרי גז ונפט נוספים".

 

אתר החברה הגיאולוגית הישראלית: http://www.igs.org.il.

 

פרופ` צבי בן-אברהם הינו חתן פרס ישראל וחבר באקדמיה הלאומית למדעים. עומד בראש מרכז מינרווה לחקר ים המלח באוניברסיטת תל-אביב.

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>