אודות מיכה גרנית ז"ל

 

 

​​​​​

מיכה, בן רות וישראל, נולד ביום כ"ו בניסן תשי"א (2.5.1951) בחיפה. למד בבית-הספר היסודי בנוה-מגן והמשיך את לימודיו בבית הספר התיכון "השרון" ברמת-השרון. מיכה אהוב היה על מוריו ועל חבריו, היה חובב ספורט ונמנה עם חברי נבחרת הכדוריד של נוה-מגן. תחומי התעניינותו היו רבים והוא התעניין במיוחד בפוליטיקה, בספורט ובכלכלה. היה טוב ומיטיב לסביבתו, בעל חוש הומור שופע ואוהב להתלוצץ ולהתבדח. היה גלוי לב, ישר-דרך ובעל מצפון. מעולם לא היסס לומר את שבליבו, אפילו היו הדברים קשים ומעיקים. מיכה היה עיקש בדרכיו ודבק למלא כל משימה ואתגר שהציב לעצמו, בדרך הטובה ביותר. נראה היה שניחן בביטחון עצמי. אך לא הייתה בו שחצנות. נאמנותו להורים הייתה רבה והוא רחש להם כבוד. הוא היה מקור גאווה להוריו ולאחיו ולכל משפחתו.

 

משעה שהתגייס מיכה לצה"ל, באוגוסט 1969, השתלב בחיי הצבא בקלות ובחר לשרת בחיל השריון (כהמשך למסורת המשפחתית). עבר את המסלול הרגיל של אימונים ושל קורסים. לאחר הטירונות נשלח לקורס מקצועות טנק "סנטוריון", לקורס מפקדי טנקים, לקורס קצינים ולקורס קציני שריון. כותב אחד מחבריו: "על מנהיגותו של מיכה הייתי כותב ספר. הוא בא, נתן פקודות והכל רץ כהלכה. שום דבר לא התפספס אצלו". הוא מונה למפקד מחלקה ברמת-הגולן. סגן מיכה לא נהג להקפיד על גינוני טקס ומשמעת. אך דרש ביצוע מדויק. חודשים אחדים שירת בצבא הקבע, בסוף שירותו מונה למפקד מגמה בבית-הספר לשריון.

 

בסיום שירותו הסדיר יצא מיכה לטיול וללימודים לארצות הברית ולקנדה וחזר משם מלא חוויות ורשמים. נסיעתו זו העשירה אותו מאוד, כפי שאפשר ללמוד מתוך קטע באחד ממכתביו שכתב מחו"ל: "לומר את האמת, הדבר שאני מצוי בעיצומו זה משהו שאתה יכול לעשות פעם בחיים, בלי שום מרכאות ובלי שום הגזמה. דבר כזה אני בודאי שלא אעשה שנית. כללית נסענו כשלושת אלפים וחמש מאות מייל. היום אנו מגיעים ללוס אנג'לס, נסענו מדטרויט לניו אורליאנס לאורך המיסיסיפי, אחרי-כן ליוסטון (מרכז החלל), סאן-אנטוניו, אלאמו המפורסם, אל-פאסו, עשינו קפיצה לקליפורניה. באמת יש המון לספר. מקווה שתגיע ההזדמנות המתאימה לכך". מלחמת יום הכיפורים מצאה את מיכה בחוג המשפחה. אם כי לא היה מוצב ביחידה כל שהיא יצא ל"בית-השריון". משם נשלח עם קצינים אחרים כתגבורת לפיקוד הצפון, הצטייד ויצא, במסגרת יחידת שריון, בציר גשר בנות יעקב - קוניטרה, הוצב לחטיבת שריון ויצא מיד עם יחידתו אל כוחות החטיבה, שניהלו קרבות מרים ברמת-הגולן. ביום החמישי, ט"ו בתשרי תשל"ד, בחג הסוכות, יצאו כוחותינו לקרב ההבקעה נגד מערכי האויב בציר קוניטרה-דמשק. מיכה השתתף בקרב זה ובשעת אחר-הצהרים של אותו יום, בעומק המערך הסורי בכפר חאן-ארנבה, נפגע הטנק שעליו פקד. זה היה הקרב שממנו לא חזר. הובא למנוחת-עולמים בקרית-שאול, משפחתו, הוריו ואחיו נשארו מיותמים.

 

ספריית המפות של החוג לגיאוגרפיה ב"יד אבנר", קרית האוניברסיטה ת"א, נקראת על שמו של מיכה גרנית.

(המידע לקוח ממפעל ההנצחה הממלכתי "יזכור", שנערך ע"י משרד הביטחון)

 

 
 

הודעות ועדכונים

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>