המעבדה לניתוח המרחב העירוני

עודכן: 26.11.2019

המעבדה לניתוח המרחב העירוני

ראש המעבדה: פרופ' יצחק אומר

פעילות המעבדה מתרכזת בחקר הקשר בין תכונות הסביבה העירונית הבנויה להתנהגות מרחבית של בני אדם, כיחידים וכקבוצות. שיטות המחקר בהן חוקרי המעבדה משתמשים כוללות ניתוח מרחבי, מורפולוגי, טופולוגי וויזואלי של הסביבה הבנויה בעיר, ובניית מודלים להדמיה של תנועה וכן שימוש בכלי ניתוח גיאו-סטטיסטי מתקדמים. פעילות זו נועדה לפתח היבטים מושגיים ומתודולוגיים הנוגעים לקשר שבין התכונות הפיזיות של הסביבה העירונית (כמו רשת הדרכים בעיר והתפלגות שימושי הקרקע), ויחסי הגומלין המתקיימים בין מרכיביה המבניים לבין ההתנהגות המרחבית האנושית.

במעבדה אנו עוסקים בעיקר בחקר התנהגות מרחבית בתחומים הבאים: תנועת הולכי רגל וכלי רכב, קוגניציה מרחבית והתמצאות במרחב העירוני ובמבנים סגורים, התהוות אזורים תפקודיים וחברתיים בעיר ובמטרופולין. בתחומים אלה נערכים במעבדה מחקרים מגוונים ופרויקטים שממומנים על ידי קרנות מחקר כדוגמת הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים (NRSA), הקרן הלאומית למדע (ISF), האיחוד האירופי (FP7) ויד הנדיב. בצוות המעבדה המבצע מחקרים אלה משתתפים תלמידי מחקר שמקדמים את עבודות המ.א או הדוקטורט שלהם במסגרת המעבדה.

לאתר המעבדה >