חום כמוס

מספר עמודים מקסימלי: 10

מספר נוסחאות מקסימלי: 15

 

בניסוי זה תחשבו את החום הכמוס של חנקן רותח מתוך ההתאדות שלו בזמן. תעבדו עם חנקן רותח המצוי בטמפ' של 196 מעלות צלזיוס, ובסוף הניסוי - הפתעה!

 

יש להביא אתכם לניסוי זה:

  • קרטון חלב

  • מיכל שמנת מתוקה (ניתן להביא שניים אם רוצים כמות גדולה יותר)

  • תוספת כלשהי לפי הטעם: עוגיות אוריאו, בננה, שוקולד מסוגים שונים, לוטוס, חמאת בוטנים וכו'.

 

*עבור טבעונים ניתן להחליף את החלב והשמנת בחלב קוקוס או שקדים ולהוסיף משהו רווי שומן, כמו בננה או חמאת בוטנים. יוכן מיכל יחיד עבור כל הקבוצה.

 

 

לצפייה בהרצאות המצולמות המסבירות את הרקע התיאורטי של כל ניסוי הכנסו דרך הקישור הבא לשרת הוידאו עם שם המשתמש והסיסמא האוניברסיטאית האישית. לאחר הכניסה יש לבחור "פיזיקה ואסטרונומיה" מתוך תכניות הלימוד, את הקורס "מעבדה בפיזיקה א 1" מתוך הקורסים.

 

יש לקרוא גם את הרקע התיאורטי וגם את תדריך הניסוי לפני כל ניסוי.

 

אוניברסיטת תל-אביב, ת.ד. 39040, תל-אביב 6997801
Developed by
UI/UX Basch_Interactive