תכנית מתמטיקה שימושית וסטטיסטיקה להייטק

• פירוט תכנית הלימודים
  • לפרטים נוספים

הכישורים הנדרשים ביותר בתעשיית ההייטק: מתמטיקה וסטטיסטיקה

"כבר כשהייתי בקולג', רציתי להיות מעורב בדברים שישנו את העולם"

אילון מאסק, מייסד טסלה וספייס אקס

מאסק, היזם שחולם לנקות את כדור הארץ מפליטות מזהמות של כלי רכב בעזרת המכוניות החשמליות שלו, ולפתח תעבורה בין-כוכבית סדירה באמצעות הטילים המתקדמים של ספייס אקס, הוא רק דוגמה אחת ליכולת המופלאה של ההייטק לשנות את העולם. חברות ההייטק מעמק הסיליקון, מישראל וממקומות אחרים מובילות מהפכה מתמשכת באורח החיים שלנו – והן זקוקות יותר מתמיד למתמטיקאים ולסטטיסטיקאים מבריקים, פורצי גבולות.

ככל שתחום המחשוב מתפתח ושכמויות המידע האדירות ממשיכות להצטבר, מחפשת התעשייה אחרי אנשים שיוכלו לארגן את המידע, לגזור ממנו מסקנות שימושיות ולפתור בעיות רב-תחומיות, המצריכות ידע רב במתמטיקה וסטטיסטיקה – וזוהי בדיוק ההכשרה שתעניק לכם תוכנית חדשה בבית הספר למדעי המתמטיקה באוניברסיטת תל אביב, במסלול דו-חוגי במתמטיקה וסטטיסטיקה להיי-טק.

ביה"ס  למדעי המתמטיקה שבאוניברסיטת תל אביב מציע תואר דו-חוגי במתמטיקה וסטטיסטיקה להייטק, עם דגש להשכלה מתמטית וסטטיסטית שרלוונטית לתעשייה ולהייטק. תכנית זו מקנה לסטודנטים השכלה מתמטית וסטטיסטית נרחבת תוך מתן דגש על היבטיה היישומיים והחישוביים, הנדרשים לפתרון בעיות מדעיות בתעשייה ובמחקר. בעיות אלו מתאפיינות ברב תחומיות ופתרונן משלב לעיתים קרובות תיאוריה מתמטית ותיאוריה סטטיסטית יחד עם כלים חישוביים וסטטיסטיים. על כן, תכנית הלימוד בתכנית מאפשרת לסטודנטים לקבל בסיס מתמטי וסטטיסטי רחב יחד עם הרקע הנדרש בתכנות ובמתמטיקה חישובית. עם זאת התוכנית בנויה כך שכל סטודנט יוכל להעמיק בתחומים המעניינים אותו.

שם התואר שיוענק הוא "בוגר אוניברסיטה במתמטיקה ובסטטיסטיקה וחקר ביצועים"

*מספר המקומות בתכנית זו מוגבל.