היחידות האקדמיות בפקולטה

עודכן: 21.08.2018

דקאן הפקולטה - פרופ' ירון עוז

הדקאן הוא הסמכות האקדמית העליונה בפקולטה בכל הקשור לתכני הלימודים, בפיקוח על ההוראה ועל ביצוע החוקים והתקנות בפקולטה.

מועצת הפקולטה

מועצת הפקולטה מורכבת מכל הפרופסורים מן המניין והפרופסורים החברים בפקולטה. המועצה אחראית ומפקחת על תכניות הלימודים ועל סדרי ההוראה בפקולטה. הדקאן משמש כיושב ראש מועצת הפקולטה.

ראשי בתי הספר, החוגים והמגמות

פרופ' גיל מרקוביץ', ראש בית הספר לכימיה

פרופ' דוד אנדלמן, ראש בית הספר לפיזיקה ולאסטרונומיה

פרופ' יהודה אפק, ראש בית הספר למדעי המחשב

פרופ' ניר סוכן, ראש בית הספר למדעי המתמטיקה

פרופ' שמואל מרקו, ראש החוג למדעי כדור הארץ

ועדות ההוראה

בפקולטה שתי ועדות הוראה. האחת אחראית על לימודי תואר בוגר, והשנייה על לימודי תואר מוסמך. ועדות ההוראה הפקולטטיות מורכבות מיושבי ראש ועדות ההוראה היחידתיות.

ועדת הוראה יחידתית קיימת בכל בית ספר ומטפלת בעניינים הקשורים להוראה בחוגים השונים ובבקשות תלמידים המצריכות דיון מיוחד. פניות של תלמידים לוועדה זו, נעשות באמצעות מזכירות התלמידים. בחלק מהיחידות מונו יועצים לתכניות לימוד מסוימות.

ועדת ההוראה הפקולטטית מטפלת בבקשות תלמידים המערערים על החלטותיה של ועדת ההוראה היחידתית. ועדות ההוראה הן הגוף היחיד המוסמך לאשר חריגה מהתקנות.

שעות הקבלה של חברי ועדות ההוראה השונות, יפורסמו על לוחות המודעות בתחילת שנת הלימודים.

נציב קבילות תלמידים

נציב הקבילות הינו חבר סגל בדרגת פרופסור, המתמנה על ידי הדקאן.

עיקר תפקידו הינו להוות כתובת לתלמידים אשר ענייניהם לא מצאו פתרון במסגרת הטיפול הרגיל של מוסדות הפקולטה, ולמצוא פתרון או תשובה לבעייתם.

נציב הקבילות הוא: פרופ' דוד גינזבורג, דוא"ל: ginzburg@post.tau.ac.il