אודות

כחלק מהמאמצים של בית הספר למתמטיקה להעלות את מספר הסטודנטיות וחברות הסגל, ב-2014 הוקם ארגון של נשים במתמטיקה באוניברסיטת תל אביב (TWIM).

בארגון חברות סטודנטיות לתואר ראשון, סטודנטיות לתארים מתקדמים, פוסטדוקטורנטיות וחברות סגל, כולן מבית הספר למתמטיקה באוניברסיטת תל אביב (בכל התחומים: מתמטיקה עיונית, מתמטיקה שימושית, סטטיסטיקה וחקר ביצועים).

החזון שלנו הוא לעודד נשים וחוקרות צעירות ומוכשרות לעסוק במתמטיקה, על מנת לצמצם את הפער בייצוג נשים במתמטיקה בישראל. לשם כך יש למצוא דרכים יצירתיות לעזור להן להתגבר על החסמים בהם הן נתקלות.

אנחנו מאמינות כי אחת הדרכים לעשות זאת היא להקים קהילה נשית מתמטית באוניברסיטת תל אביב, בה נוכל להכיר אחת את השנייה, ולפעול יחד כדי לקדם שינוי.

במסגרת הארגון אנחנו עורכות פעילויות שונות, החל ממפגשי למידה שבועיים, מפגשי הכנה לתואר שני ודוקטורט, ייעוץ לקראת פוסטדוקטורט, הרצאות אורחות של פרופסוריות מובילות מהעולם, מלגות נסיעה לסטודנטיות לתארים מתקדמים, כנסי קיץ, שיחות עם מתמטיקאיות בכירות ועוד.

הארגון נתמך ע"י בית הספר למתמטיקה, בשיתוף עם הפקולטה למדעים מדויקים ובתמיכה נדיבה של נשיא האוניברסיטה.

למידע נוסף על הפעילות, תוכלו לבקר באתר הבית שלנו >>

ולהצטרף לקבוצת הפייסבוק שלנו: WoMath