אודות

בית הספר למדעי המחשב ע״ש בלווטניק

תיעוד בניית בניין צ׳ק פוינט

מנקודת מבט הסטורית - היחידה למדעי המחשב נוסדה במסגרת החוג למתמטיקה באמצע שנות ה-70 והפכה לבית ספר נפרד בפקולטה למדעים מדויקים בשנת תשס"א.

כיום, ביה"ס למדעי המחשב ע"ש בלווטניק באוניברסיטת תל-אביב הוא אחד המובילים בארץ ובעולם ומדורג גבוה מאד בדירוג העולמי.

סגל ביה"ס פעיל מאד במחקר ותחומי המחקר בו מגוונים, הן בתיאוריה והן ביישומי מדעי המחשב. מספר קבוצות מחקר בביה"ס הן מהשורה הראשונה בעולם בתחומן. חברי הסגל הבכיר פרסמו למעלה מ-1,600 מאמרים בעיתונים מדעיים, למעלה מ-1,650 מאמרים בכנסים העוברים שיפוט תחרותי, וכן כתבו וערכו כ-60 ספרים.

חברי הסגל הבכיר פעילים במאות ועדות כנסים, חברים בעשרות רבות של מערכות כתבי עת מדעיים ומשתתפים בועדות ציבוריות ומדעיות בארץ ובחו"ל. עשרות הפרסים המדעיים של חברי הסגל של ביה"ס הם הוכחה נוספת למצוינות המדעית שלהם. תחומי המחקר בביה"ס מגוונים וכוללים בין השאר מחקר בהצפנה, לוגיקה, תיאוריה, רשתות תקשורת, חישוב מקבילי, שפות תכנות, ביולוגיה חישובית, רובוטיקה, חישוביות עצבית, גרפיקה ממוחשבת, ראיה ממוחשבת, הצבעות אלקטרוניות ועוד.

ביה"ס למדעי המחשב רואה את ייעודו בקידום חזית המחקר המדעי, בטיפוח מצוינות ובהכשרת בוגרים בכל התארים בעלי יכולת חשיבה עצמאית, ידע נרחב ויכולת ליישומו הן במחקר והן בתעשייה עתירת הידע.

ביה"ס מציע מגוון תכניות לימוד לתואר ראשון (BSc) - תכנית חד-חוגית, תכנית דו-חוגיות כמעט עם כל חוג אחר מפקולטות אחרות וכן תכניות משולבות - תכנית במדעי המחשב ובהנדסת חשמל ואלקטרוניקה ותכנית במדעי המחשב ובמדעי החיים עם התמחות בביואינפורמטיקה. במסגרת לימודי מחקר לתארים גבוהים קיימות בביה"ס תכנית לימודים לתואר שני (MSc) ותכנית לימודי דוקטורט (PhD).

כמו כן, קיימת מסגרת לימודי תעודה במדעי המחשב לבוגרי תואר ראשון במדעים מדויקים ובהנדסה.

ביה"ס מייחס חשיבות רבה להוראה, תכניות הלימודים נבדקות ומעודכנות באופן רציף ואיכות ההוראה נמצאת במעקב מתמיד. הסגל הבכיר מלמד את כל קורסי החובה וקורסים מתקדמים בתחום התמחותו. בוגרי ביה"ס למדעי המחשב הם מבין המבוקשים ביותר בתעשיית ההיי-טק הישראלית ובראש המתקבלים לתארים מתקדמים באוניברסיטאות היוקרתיות ביותר בעולם.

מיקומה של אוניברסיטת תל-אביב במרכז העסקים של ישראל עוזר ביצירת קשר הדוק בין בית הספר לחברות המובילות בארץ כגון Google, IBM, Cisco, Intel, Microsoft, Check-Point ועוד. קשר זה מתבטא בין השאר בהענקת מלגות הצטיינות לסטודנטים ובפרויקטי מחקר משותפים.

סגל ביה"ס למדעי המחשב ע"ש בלווטניק שוכן בבניין צ'ק פוינט ובבניין שרייבר.