מהלך הלימודים לקראת התואר "דוקטור לפילוסופיה" במסלול הישיר בכימיה

עודכן: 10.06.2015

על התלמידים להתעדכן בהנחיות ובנהלים שנמצאים בידיעון.

המסלול הישיר

1. רשאי לפנות לוועדה בבקשה להתקבל למסלול זה:
    1. תלמיד מצטיין שקיבל תואר "בוגר" בציון משוקלל 90  ומעלה, והמציא המלצות בכתב משני אנשי סגל על הצטיינותו בלימודים ועל הפוטנציאל המחקרי שלו.
      לאחר קבלתו כמועמד, חייב התלמיד להשלים - בסמסטר הראשון לקבלתו - מכסת לימודים מתוך תכנית לימודי ה"מוסמך", בהיקף 10 ש"ס לפחות, בציון משוקלל 85  ומעלה.
    2. תלמיד תואר מוסמך אשר סיים לימודי "בוגר" בציון משוקלל של 85 ומעלה, השלים בלימודי המוסמך סמסטר אחד (לפחות 10 שעות סמסטריאליות) בציון משוקלל של 85 לפחות וקיבל המלצות בכתב משני אנשי סגל על הצטיינותו בלימודים ועל הפוטנציאל המחקרי שלו. במקרים של הישגים לימודיים או מחקרים מיוחדים, רשאית הוועדה לאשר חריגה מן הציון המינימלי בתואר בוגר הנקוב לעיל.

2. פרויקט מחקר
    תלמיד שהתקבל כמועמד חייב להגיש פרויקט מחקרי קצר (עד 20 עמודים מודפסים) כגון: סיכום של מחקר בהיקף מצומצם על בעיות שבתחום התמחותו. על התלמיד להכין ולהגיש את הפרויקט תוך שנה מתחילת לימודיו במסלול הישיר.

3. בחינת הכשירות
    לאחר השלמת מכסת לימודים בהיקף 10 ש"ס בציון משוקלל של 85 לפחות והגשת פרויקט המחקר, יהיה על המועמד לעמוד בבחינת כשירות לשם בדיקת ידיעותיו בתחום התמחותו וכושרו בעבודת מחקר עצמאית. הבחינה תהיה בעל פה על ידי בוחנים שייקבעו על ידי הוועדה.

4. חובות מועמד
    לאחר האישור הנ"ל חייב המועמד:
    1. להשלים תוך 4 שנים מתחילת לימודי המוסמך שלו את מכסת הלימודים שאושרה לו על ידי הוועדה עד להיקף כולל 42 שעות. מכסה זו כוללת את 10 השעות דלעיל. ממוצע הציונים לשם זכאות לתואר "דוקטור לפילוסופיה" חייב להיות 80 ומעלה.
    2. לבחור לעצמו מנחה בהסכמת חבר הסגל הנבחר.

5. תכנית המחקר
    1. המועמד יגיש, תוך 12 חודשים ממועד "בחינת הכשירות" תכנית מחקר באישור המנחה המיועד, כאמור בסעיף (2.א-1)
    2. מבנה תכנית המחקר והמעבר למעמד של תלמיד שלב ב' - ראה לעיל ב"מסלול הרגיל".

6. הענקת תואר מוסמך במהלך המסלול הישיר
    תואר מוסמך (ללא עבודת גמר) במהלך המסלול הישיר יוענק לתלמידים שמלאו את התנאים הבאים:
    1. השתתפות בקורסים בהיקף של 22 ש"ס בתוכם סמינרים בהיקף של 4 ש"ס.
    2. הגשת פרויקט מחקרי ועמידה בבחינת הכשירות.
    3. אישור הצעת המחקר והתקבלות כתלמיד מחקר שלב ב'.