החוג למדעי כדור הארץ - מטרת הלימודים בחוג

עודכן: 31.07.2014

מטרת הלימודים

תכנית הלימודים בחוג למדעי כדור הארץ מיועדת להקנות לתלמידים הבנה וידע בסיסי בשלושה תחומים הקשורים זה בזה:

1. כדור הארץ
    הגיאופיזיקה עוסקת במבנה כדור הארץ, הרכבו ותכונותיו הפיזיקליות, כוללת חקר האוקיאנוסים, רעידות אדמה, הרי געש, שדה הגרביטציה, השדה המגנטי, איכות הסביבה (זיהום מי ים ומי תהום) וסכנות טבע.

2. האטמוספירה העוטפת את כדור הארץ
    מדעי האטמוספירה עוסקים בתופעות פיזיקליות וכימיות הקשורות באטמוספירה: אפקט החממה, ברקים ורעמים, החור באוזון, זיהום אוויר, גשם חומצי וכן בכל התופעות הקשורות במזג האוויר וחיזויו (מטאורולוגיה) ואקלים כדור הארץ.

3. מערכת השמש אליה שייך כדור הארץ
    מדעים פלנטריים עוסקים בחקר סביבתו של כדור הארץ המכילה את השמש, כוכבי הלכת וירחיהם, אסטרואידים, מטאוריטים וכוכבי שביט והתווך הבין-פלנטרי בו נעים לווינים וחלליות מחקר.

השילוב בין התחומים בא לידי ביטוי בחקר האטמוספירות של כוכבי לכת אחרים, המבנה הפנימי של כוכבי הלכת הארציים, היווצרות מערכת השמש, ראשית החיים, התנגשות גופים שמימיים בכדור הארץ, הכחדות חיים המוניות.

מטרת הלימודים לתואר "מוסמך אוניברסיטה" היא להכשיר תלמידי מחקר שיוכלו להמשיך בלימודים לתואר "דוקטור לפילוסופיה" ואנשי מקצוע לעיסוק עצמאי בתחומי ההתמחות השונים.