שאלות ותשובות נפוצות

הרחב הכל

 

קבלה לתוכנית

כיצד ניתן להתקבל לתוכנית בנו ארבל לתלמידים צעירים מצטיינים במתמטיקה באוניברסיטת ת"א?

א.תלמידים שציון הבגרות או ציון ההגשה (המגן) במתמטיקה ברמה של 5 יחידות הינו 90 ומעלה, יתבקשו לגשת למבחן קבלה (מבחן C). תלמיד שיעבור בהצלחה את מבחן הקבלה יהיה רשאי להתקבל כתלמיד "במעמד מיוחד" בתוכנית.

ב.תלמידים שלמדו שני קורסים אקדמים ומעלה במתמטיקה באוניברסיטה אחרת והשיגו ממוצע ציונים של 85 לפחות יתאמו פגישה עם מנהל התוכנית או הרכז המתמטי של התוכנית. בפגישה התלמיד יציג את רשימת הקורסים שאותם למד והציונים שהשיג ולפי נתונים אלו יוחלט האם עליו לעבור את מבחן הקבלה (מבחן C). לתאום הפגישה יש להתקשר לרכזת התוכנית בטל' 03-6407161.

ג.התוכנית מקיימת שני קורסי הכנה סמסטריאליים (A+B) בהם לומדים התלמידים את החומר הדרוש כדי להתחיל לימודי תואר ראשון במתמטיקה. בסיום כל קורס על התלמידים להצליח במבחן מסכם. תלמיד שיעבור בהצלחה את מבחן הסיום של קורס הכנה ב' (מבחן C), יהיה רשאי להתחיל את לימודי התואר במתמטיקה.  קורסי ההכנה מיועדים לתלמידים שעדיין לא סיימו את הבגרות במתמטיקה.

 

נבחנתי במתמטיקה בבחינת בגרות אקסטרנית, עדיין לא קיבלתי את ציון הבגרות ואין לי ציון הגשה. האם אני יכול ללמוד בתוכנית?

על תלמיד ללא ציון הגשה וללא ציון בגרות לעבור מבחן C כדי להתקבל לתוכנית. על התלמיד ליצור קשר עם רכזת התוכנית במייל benoarbelp@tauex.tau.ac.il כדי לברר את מועד מבחן C הקרוב.

 

ניגשתי לבגרות בכיתה ט', אין לי ציון הגשה ועדיין לא קיבלתי את ציון הבגרות. האם אני יכול להירשם לתוכנית?

על תלמיד ללא ציון הגשה וללא ציון בגרות לעבור מבחן C כדי להתקבל לתוכנית. על התלמיד ליצור קשר עם רכזת התוכנית במייל benoarbelp@tauex.tau.ac.il כדי לברר את מועד מבחן C הקרוב.

 

מה הוא החומר הנדרש כדי להצליח במבחני הקבלה A, B, ו- C?

מבחן A  - נדרש ידע באלגברה ובגיאומטריה, ברמת חשיבה מתמטית ללא ידע מתקדם.

מבחן B -  נדרש ידע בטריגונומטריה (למשל סינוסים וקוסינוסים), לוגריתמים ,(log) אינדוקציה, גיאומטריה (ברמה גבוהה, לפעמים בשילוב עם טריגונומטריה), אלגברה (כולל שימוש בנוסחאות כמו נוסחת הכפל המקוצר, אי-שוויון הממוצעים, חלק שלם וחלק שבור, מחלק משותף מקסימלי ופירוק לגורמים ראשוניים).

מבחן C – נדרש ידע מתקדם בנגזרות, אינטגרלים, מספרים מרוכבים, קומבינטוריקה, בינום של ניוטון ופולינומים. המבחן אינו טכני אלא בודק את ההבנה של החומר.

ניתן למצוא דוגמא למבחני הקבלה בלינק הבא:

/math/examsbeno

בנוסף למבחנים לדוגמא באתר, ניתן לקנות ספרים ברמות השונות. הספרים מכילים מבחנים לדוגמא ופתרונות, ואת הספר ניתן לרכוש אצל רכזת התוכנית בטל' 03-6408343.

 

האם ניתן לגשת למבחן C מספר פעמים?

כללי הבחינות של אוניברסיטת תל אביב הם הכללים הקובעים בנוגע למבחן C. בפרט, תלמיד רשאי לגשת למועד א' ו-ב' של המבחן,

כאשר הציון האחרון הוא הציון הקובע. תלמיד שציונו הסופי גבוה דיו על מנת להתקבל לתוכניות האקדמיות של אוניברסיטת תל אביב לא יוכל לחזור על הבחינה במחזור מאוחר יותר.

תלמיד שציונו במבחן אינו גבוה דיו על מנת להתקבל לתוכניות האקדמיות של אוניברסיטת תל אביב יוכל לחזור על הבחינה במחזור מאוחר יותר.

תלמיד שלא התקבל לתוכניות האקדמיות לאחר שניגש לבחינה בשני מחזורים, יוכל לגשת לבחינה במחזורים נוספים רק לאחר קבלת אישור מהמרכז האקדמי של התוכנית.

 

האם עלי לעשות בחינה פסיכומטרית כדי להתקבל ללימודים באוניברסיטה?

תלמיד שהתקבל לתוכנית בנו ארבל אינו צריך להיבחן בבחינה הפסיכומטרית אם ברצונו ללמוד מתמטיקה. כדי ללמוד מקצועות אחרים בפקולטה למדעים מדויקים עליו לקבל ציונים גבוהים בהתאם לדרישות של אותם חוגים, ואם לא קיבל ציונים מספיק גבוהים, או אם ברצונו להתקבל ללימודים בפקולטות אחרות עליו להתקבל כמו תלמיד אחר לפי ציוני הבגרות וציון הפסיכומטרי.

 

האם ניתן ללמוד בשני מוסדות לימוד אקדמיים במקביל?

לא, הוראות האוניברסיטה אינן מאפשרות לימודים בשני מוסדות אקדמיים שונים במקביל. בפרט, תלמיד שלומד קורס במוסד אקדמי אחר בזמן שהוא רשום לאוניברסיטת תל אביב לא יקבל הכרה עבור הקורס שלמד מחוץ לאוניברסיטה,

אלא אם כן קיבל על כך אישור מראש מוועדת ההוראה של בית הספר למדעי המתמטיקה. את האישור יש לקבל לפני הרישום לקורס.

בעת הגשת הבקשה לוועדת הוראה יש לנמק את הסיבה ללימוד הקורס שלא באוניברסיטת תל אביב. סיבות לדוגמא:

1) מדובר בתלמיד מצטיין שלומד קורס מתקדם ייחודי במוסד אקדמי אחר שאינו ניתן באוניברסיטת תל אביב.

2) מדובר בסמסטר קיץ, התלמיד מעוניין לסיים מחצית התואר עד הגיוס כדי להצטרף לתוכנית האקדמיזציה, והקורסים המוצעים על ידינו בקיץ כבר נלמדו על ידו או שהוא אינו עומד בדרישות הקדם שלהם.

יש לשים לב שוועדת הוראה אינה מחויבת לאשר את הבקשה

למי מיועדת התכנית:

תכנית בנו ארבל מיועדת לתלמידות ותלמידים מוכשרים במתמטיקה שמיצו את לימודי המתמטיקה בבית הספר ומעוניינים ללמוד קורסים לתואר ראשון במקביל ללימודיהם בבית הספר. התכנית אינה מיועדת לתלמידים שסיימו את לימודיהם בבית הספר וקיבלו תעודת בגרות; על תלמידים כאלה להתקבל לאוניברסיטה כסטודנטים מן המניין. נדגיש כי ניתן ללמוד בתכנית בנו ארבל אך ורק במקביל ללימודים בבית הספר (או בחינוך ביתי). לאחר סיום כיתה י"ב על התלמידים המעוניינים להמשיך בלימודיהם האקדמיים לעבור למעמד מן המניין.

 

 

הרשמה לתוכנית ולקורסים

איך תלמיד שהתקבל לתוכנית נרשם לאוניברסיטה?

שלב 1 - יש למלא את טופס "אישור קבלה לתוכנית" ולהעבירו יחד עם ציון ההגשה (המייל שהתקבל מביה"ס) לרכזת התוכנית בכתובת benoarbelp@tauex.tau.ac.il .

שלב 2 - יש להיכנס לאתר האוניברסיטה לאפשרות רישום ולבחור באפשרות מתמטיקה – חג חוגי - תוכנית אישית במעמד מיוחד לא לתואר (הסיבה שרשום לא לתואר היא מכיוון שטרם הצגתם זכאות לבגרות וציון עובר במבחן אמי"ר באנגלית) בשלב זה יש לשלם את דמי ההרשמה , בכרטיס אשראי דרך אתר האינטרנט. אישור על התשלום יישלח חזרה במייל כאשר הנתונים יקלטו במערכת.

יש לשמור את אישור התשלום ואין צורך להעבירו לגורם נוסף.

שלב 3 – ישלח אליכם בדואר שובר לתשלום עבור קורסים. קיימות שתי דרכים לשלם את הסכום המופיע ע"ג השובר: 1) בבנק, במזומן או בשיק. 2) באתר האוניברסיטה – רישום לקורסים – התשלום נעשה בכרטיס אשראי.

שלב 4 – הרשמה לקורסים – תהליך ההרשמה לקורסים דרך האינטרנט נקרא בידינג. נא לשים לב, זמני ההרשמה לבידינג מוגבלים לתקופה של מספר ימים בלבד, תלמיד ששילם חלק מהתשלום עבור הקורסים ונושא התשלום הוסדר, יקבל קוד משתמש וסיסמא בעזרתם יוכל להירשם בתקופת הבידינג לקורסים המתבקשים. אם לא הספקתם להירשם במועד הבידינג, ניתן לפנות למזכירת החוג תלמידי תואר ראשון.

מומלץ לצפות במצגת קצרה "הדרכה לרישום בבידינג" או לקבל מידע על תהליך הרישום לקורסים באתר הפקולטה.

 

אני מנסה להירשם לקורס אבל אין בו מקום. האם אפשר לעשות משהו?

במקרה זה, יש לפנות לרכזת התוכנית במייל benoarbelp@tauex.tau.ac.il   והיא תנסה לעזור בעניין. 

 

כיצד ניתן לבטל השתתפות בקורס?

בסמסטרים א' ו- ב' על התלמיד לדווח על ביטול קורס עד יום ה' של השבוע השני של פתיחת הסמסטר. אם התלמיד לא יבקש לבטל את רישומו לקורס, הוא יחויב בשכ"ל וזאת גם אם לא השתתף בקורס. בסמסטר קיץ חובה על התלמיד לדווח על ביטול קורס עד תום השבוע הראשון. אם התלמיד לא יבקש לבטל את רישומו לקורס, הוא יחויב בשכר לימוד וזאת גם לא השתתף בקורס. לביטול רישום לקורס יש לפנות לגב' רחל אלפסי, מזכירת תלמידי תואר ראשון במתמטיקה.

 

האם מותר להירשם לקורסים שיש ביניהם חפיפה?

הפקולטה למדעים מדוייקים מאשרת חפיפה של שעה אחת בכל מערכת השעות. אם קיימת חפיפה מעבר לשעה על התלמיד להגיש בקשה לוועדת הוראה.

 

כמה סמינרים יכול ללמוד תלמיד בתואר חד-חוגי?

על התלמיד בתואר חד-חוגי במתמטיקה ללמוד סמינר אחד. על תלמיד הרוצה ללמוד סמינר נוסף לבקש בקשה מוועדת הוראה.

 

לכמה קורסים אני יכול להירשם בכל סמסטר?

בסמסטר הראשון ללימודים (כולל סמסטר קיץ) התלמיד יוכל להירשם לקורס אחד בלבד, תלמיד אשר למד קורסים במוסד אקדמי אחר יוכל ללמוד יותר מקורס אחד לאחר קבלת אישור.

 

מהם 8 הקורסים הבסיסיים אותם יש ללמוד בשנה הראשונה ללימודים?

חדו"א 1, חדו"א 2, אלגברה ליניארית 1, אלגברה ליניארית 2, מבוא לתורת הקבוצות, מבוא לקומבינטוריקה ותורת הגרפים, מבוא להסתברות ומבוא מורחב למדעי המחשב.

 

האם ניתן לעשות הפסקת לימודים בסמסטר מסויים ולחזור ללמוד בסמסטר אחריו ?

על תלמיד שהחליט לא ללמוד בסמסטר מסוים להודיע בתחילת אותו סמסטר על הפסקת לימודים למדור תלמידים במייל im@tau.ac.il  או בטלפון 03-6408331.

תלמיד המבקש לחזור ללמוד בתכנית צריך להעביר את בקשתו לרכזת התכנית.

 

 

 

 

 

קבלת תואר

האם תלמיד במעמד מיוחד יכול לקבל תואר ראשון?

תלמיד במעמד מיוחד יכול לצבור קורסים לתואר ראשון, כדי לקבל את התואר על התלמיד להירשם כסטודנט מן המניין.

 

 

מהם תנאי הקבלה למעבר "מן המניין"?

תלמידי בנו ארבל יכולים לעבור למעמד מן המניין רק אחרי סיום כיתה י"ב (כאשר הם יכולים להציג תעודת בגרות מלאה)

תלמידי י"ב שלא יעברו למעמד מן המניין לא יוכלו להמשיך את לימודיהם באוניברסיטה ו/או בתכנית

תלמיד תכנית בנו ארבל שסיים כיתה י"ב יוכל להתקבל ללימודים במעמד מן המניין אם יעמוד בתנאים הבאים (יש לעמוד בכל התנאים 1-5):

1)הצגת תעודת בגרות מלאה

2) הצגת פטור באנגלית

3) ידע במתמטיקה:

ציון 80 ומעלה במתמטיקה בהיקף של 5 יח"ל בבגרות

או

ציון 70-79 במתמטיקה בהיקף של 5 יח"ל בבגרות או במכינה קדם אקדמית מוכרת וגם ציון 75 ומעלה  בבחינת סיווג במתמטיקה

או

ציון 80 ומעלה במתמטיקה בהיקף של 4 יח"ל בבגרות וגם ציון 75** ומעלה בבחינת סיווג במתמטיקה

או

באישור חריג של ועדת הקבלה, לימודי קורסים במתמטיקה ברמה מקבילה ובעלי סילבוסים דומים לקורסים: חדו"א 1א'; אלגברה לינארית 1א'; במוסד אקדמי מוכר (כלומר, באוניברסיטת תל אביב)

 

4) אפיקי קבלה:

ציון 90 ומעלה במתמטיקה ובפיזיקה בהיקף של 5 יח"ל לפחות בכל אחד מהמקצועות בבגרות

או

ציון 90 ומעלה במתמטיקה בהיקף של 5 יח"ל לפחות בבגרות וגם: ממוצע ציוני בגרות 108 ומעלה.

ציון 75*** ומעלה בבחינת הסיווג במתמטיקה וגם  ציון עובר בבחינת בגרות במתמטיקה בהיקף של 4 יח"ל לפחות וגם ממוצע בגרות משוקלל (כולל בונוסים) 100 לפחות

או

השכלה אקדמית חלקית במוסד אקדמי המוכר על ידי המל"ג בהיקף של 30 ש"ס לפחות בהן נלמדו כל אחד מהקורסים הבאים בציון 75 לפחות בכל אחד מהם ובממוצע 80 ומעלה בכולם ביחד: חדו"א 1א', אלגברה לינארית 1א', מבוא לקומבינטוריקה ותורת הגרפים, מבוא לתורת הקבוצות;

 

5) ללא השכלה קודמת המונעת קבלה:

המועמד למד לימודים אקדמיים קודמים במוסד אקדמי המוכר ע"י המל"ג בתחומי מדעי הטבע, מדוייקים או הנדסה והשיג ממוצע ציונים מצטבר של  70 ומעלה, ולא הופסקו לימודיו מסיבות אקדמיות 

או

באישור ועדת הקבלה, הלימודים הקודמים הסתיימו עם לא יותר מכשלון אחד

או

באישור ועדת הקבלה, חלפה לפחות שנה ממועד סיום הלימודים הקודמים.

 

מהו הציון הנדרש במבחן אמי"ר כדי לקבל פטור באנגלית?

הציון הנדרש במבחן אמי"ר כדי לקבל פטור באנגלית הוא 234 ומעלה.

ציון 220 – 233 מחייב לעבור קורס מתקדמים ב'.

ציון 200 – 219 מחייב לעבור קורס מתקדמים א' + קורס מתקדמים ב'.

תלמיד שקיבל ציון  185-199 יצטרך לעבור קורס רמה בסיסית + קורס מתקדמים א' + קורס מתקדמים ב'.

כל קורס אורך סמסטר אחד ומונה 56 שעות לימוד. מועדי פתיחת הקורסים מתפרסמים באתר האוניברסיטה.

 

מתי עלי לעשות בחינת אמי"ר?

על תלמידי התוכנית לעבור את בחינת אמי"ר לפני המעבר למעמד מן המניין. לכן על תלמידים המתגייסים לצה"ל לעבור את בחינת אמי"ר לפני חזרתם ללימודים לאחר השירות הצבאי, ועל תלמידים הממשיכים ללמוד לאחר כיתה י"ב לעבור את הבחינה לפני סיום כיתה י"ב.

מומלץ לעבור את בחינת אמי"ר לפחות שנה לפני המועד שבו עוברים למעמד מן המניין, כדי שאם הציון בבחינה אינו גבוה מספיק, ניתן יהיה ללמוד קורסים באנגלית ותאריך סיום התואר לא יידחה.

אחת מדרישות הקבלה לתואר דו-חוגי מתמטיקה-מדעי המחשב היא רמת פטור באנגלית. על התלמיד המעוניין לעבור למסלול זה לבצע את מבחן אמי"ר מוקדם במהלך לימודיו.

 

 

לימוד מדעי המחשב ותחומים נוספים

האם ניתן ללמוד תואר דו חוגי במתמטיקה ומדעי המחשב? אם כן, מה הם תנאי הקבלה לתואר דו חוגי זה?

 

תלמידי תוכנית בנו ארבל יכולים ללמוד קורסים של מדעי המחשב באישור ועדת הוראה של התכנית. הקבלה לתואר דו חוגי תהיה רק במעמד מן המניין בתום כיתה יב' עם זכאות לבגרות ופטור מאנגלית.

בנוסף:

1. ציון ממוצע לפחות 85 ברגע הגשת המעבר, ובלבד שהתלמיד סיים את שמונת קורסי שנה א' (חדו"א 1, חדו"א 2, לינארית 1, לינארית 2, מבוא לתורת הקבוצות, מבוא לקומבינטריקה ותורת הגרפים, מבוא להסתברות ומבוא מורחב למדעי המחשב)

2. ציון ממוצע לפחות 85 בשמונת קורסי שנה א' וכן ציון ממוצע לפחות 85 ברגע הגשת המעבר. 

 

ממוצע הציונים שלי בשמונת קורסי שנה א' נופל מ-85. האם לא אוכל ללמוד מדעי המחשב?

אם ממוצע הציונים בשמונת קורסי שנה א' נופל מ-85 ניתן עדיין להתקבל לבית הספר למדעי המחשב בשתי דרכים:

  • אפשר לעשות בחינה פסיכומטרית ולהתקבל למדעי המחשב במסלול הרגיל כתלמיד מן המניין.
  • אפשר לשפר את ממוצע הציונים כדי שיעלה על 85. תלמיד שממוצע הציונים שלו בשמונת קורסי שנה א' ובכל קורסי החובה במתמטיקה שלמד עד כה עולה על 80 יכול להתקבל למדעי המחשב.

תלמיד שלא הצליח לשפר את ממוצע ציוניו יוכל ללמוד מתמטיקה במגמת מדעי המחשב. מסלול זה מאפשר ללמוד את רוב הקורסים לתואר ראשון של מדעי המחשב במסגרת תואר ראשון במתמטיקה.

 

האם ניתן ללמוד רק מדעי המחשב ולא מתמטיקה?

לא. תלמיד העומד בתנאי הקבלה של מדעי המחשב יכול ללמוד תואר דו-חוגי במתמטיקה ומדעי המחשב, אך תלמיד התוכנית אינו יכול ללמוד תואר חד חוגי במדעי המחשב.

 

האם אפשר לשלב לימודים בפיזיקה?

תלמידים שסיימו את קורסי שנה א במתמטיקה והציגו ממוצע ציונים מעל 85 יכולים להתחיל ולשלב בלימודיהם קורסים בפיזיקה

לקיחת הקורסים אינה קבלה רשמית לתואר בפיזיקה. בכדי להתקבל באופן רשמי על התלמידים ללמוד רשימת קורסים שנקבעה מראש ובה להגיע לממוצע הנדרש ע"י בית הספר לפיזיקה

תלמידים המעוניינים לקבל פרטים נוספים בנושא יכולים לפנות לרכזת התכנית

לתשומת לבכם – מסלול הקבלה הוא ארוך ולוקח שנתיים לפחות, על כן הוא רלוונטי רק לתלמידים שהתחילו את לימודיהם בתכנית בגיל צעיר יחסית.

 

הגשת תרגילים

מהי חובת הגשת תרגילים בקורס ומה קורה אם לא עומדים בה?

ישנם מרצים שמחייבים את התלמידים בקורס להגיש מכסה מסוימת של תרגילים שבועיים. יש לקחת דרישה זו ברצינות, משום שתלמיד שלא יעמוד במכסה לא יורשה לגשת לבחינת הסיום, לא יקבל ציון בקורס וייאלץ לקחת את הקורס מחדש. ישנם מרצים שמוותרים על החובה לקראת סוף הקורס או שמפחיתים את מכסת התרגילים שעל התלמידים להגיש. אין לסמוך על כך שהמרצה ינהג כך.

 

היכן מקבלים את התרגילים הבדוקים?

המתרגל מחזיר את התרגילים הבדוקים בשעת התרגול. תרגילים שלא נאספו ניתן למצוא בחדר הצילום קומה 1 חדר 114 בבניין שרייבר. בחדר זה ישנה כוורת גדולה שבה לכל קורס יש תא, ובתא זה מניחים את התרגילים שלא נדרשו בשעת התרגיל. התרגילים נשארים שם עד סיום הסמסטר ואז נזרקים.

 

הגשתי תרגיל אבל הוא לא חזר והמתרגל אומר שלא הגשתי אותו. מה לעשות?

רצוי לשמור עותק של התרגיל לפני הגשתו ואם קורה דבר כזה להגיש למתרגל את העותק המצולם. אם מתעוררת בעיה יש לפנות למנהל התוכנית או למרכז האקדמי שלה.

 

האם מותר לעשות תרגילי בית ביחד עם חבר?

יש לפתור את תרגילי הבית לבד, אלא אם כן המרצה או המתרגל אישרו לפתור תרגילי בית בזוגות או בקבוצות. תלמידים שיפתרו תרגילים ביחד ללא אישור עלולים להיחשד בהעתקה ולקבל זימון לוועדת משמעת.

 

 

קשיים בלימודים

אני מתקשה להבין את חומר הלימודים בקורס. מה אפשר לעשות?

חשוב להתגבר על כל בעיה בהבנת חומר הלימוד מיד כששמים אליה לב. ניתן לעשות זאת במספר דרכים:

א. לדבר עם חבר שלומד או למד בעבר את הקורס.

ב. לדבר עם מתרגל הקורס או עם מרצה הקורס.

ג. לדבר עם עוזר ההוראה של התוכנית.

ד. לדבר עם רכזת התוכנית בטל' 03-6405377 ולשאול מה הן שעות התגבור בקורס ומי הוא עוזר ההוראה.

 

האם ניתן לקבל הארכת זמן ו/או הקלות במבחנים של האוניברסיטה?

כן. תלמידים המעוניינים בהתאמות והקלות בבחינות האקדמיות, ישלחו בתחילת שנת הלימודים, בקשה למזכירות התלמידים בצרוף תוצאות אבחון מוכר, את הבקשה יש להעביר למייל mathst@tauex.tau.ac.il

 

ממוצע הציונים שלי ירד מתחת ל-80. האם אוכל להמשיך ללמוד בתוכנית?

 

תשובה: במקרה שממוצע הציונים יורד מתחת ל-80 יש לתאם פגישה עם לב רדזיוילוסקי, המרכז האקדמי של התוכנית. בשיחה ננסה להבין מה הם הקשיים המתעוררים בלימודים וכיצד ניתן להתגבר עליהם. אם נגיע למסקנה שלא ניתן להתגבר על הקשיים, התלמיד לא יוכל להמשיך בלימודיו בתוכנית.

 

קיבלתי בקורס ציון נמוך מ-70. מה זה אומר?

תשובה: כאשר תלמיד במעמד מיוחד זכאי לבגרות ומקבל פטור באנגלית הוא יכול להירשם כתלמיד מן המניין. כאשר מאורע זה קורה, ועדת הוראה מחליטה אילו קורסים שהתלמיד למד בעבר ייזקפו לזכותו. קורס שהציון בו נמוך מ-70 לא ייזקף בהכרח לזכות התלמיד.

 

 

בחינות

נכשלתי במועד א' של הקורס. מה לעשות?

יש להתכונן היטב למועד ב' של הקורס, לפתור מבחנים קודמים של המרצה ולגשת למועד ב'.

אם התלמיד נכשל גם במועד ב', יש ללמוד את הקורס פעם נוספת או, אם הקורס הינו קורס בחירה, ניתן לוותר עליו. יש לשים לב שמרצים שונים עשויים ללמד חומר שונה באותו קורס. תלמיד שלומד קורס פעם שנייה עם מרצה אחר צריך להגיע לשיעורים ולעמוד בכל המטלות כאילו זו הפעם הראשונה שהוא לומד את הקורס.

 

אינני מרוצה מהציון שקיבלתי במועד א'. האם כדאי לגשת למועד ב'?

קשה לומר. המרצים משתדלים לכתוב את שני המועדים שיהיו פחות או יותר באותה רמה. עם זאת, לפעמים אחד המועדים קשה יותר ותלמיד עלול לקבל במועד ב' ציון נמוך מהציון שקיבל במועד א' (הציון במועד ב' הוא הציון הקובע, גם אם הוא נמוך מהציון במועד א'; היו מקרים שבהם תלמידים עברו את מועד א',

נכשלו במועד ב' ונכשלו בקורס). לפני שמחליטים אם לגשת למועד ב' יש לשאול שתי שאלות: מדוע קיבלת ציון נמוך מהציון שציפית? ולמה אתה רוצה לשפר את הציון?

* לגבי השאלה הראשונה: האם אתה מבין היטב את החומר וביום הבחינה הרגשת לא טוב, או שאינך מבין מספיק את החומר, או שלא היית מוכן לסוג הבחינה של המרצה.

אם אינך מבין מספיק את החומר, מה אתה מתכוון לעשות לפני מועד ב' כדי לשפר את המצב? האם תפתור בחינות נוספות? תיפגש עם המרצה, המתרגל או עוזר ההוראה של התוכנית בשביל להבין את הנקודות החלשות?

* לגבי השאלה השנייה: ציון אחד נמוך (או שניים) לא יפריע לך בלימודי המתמטיקה. על מנת להתקבל לתואר דו-חוגי מתמטיקה-מדעי המחשב על התלמיד להשיג ממוצע לפחות 85 בשמונה קורסים מסויימים.

במקרה כזה ציון נמוך עלול לפגוע באפשרות להתקבל לתואר דו-חוגי. התלמיד עדיין יוכל ללמוד מתמטיקה במגמת מדעי המחשב, מסלול שמאפשר ללמוד כמעט את כל הקורסים במדעי המחשב.

מה יש לעשות כדי לגשת למועד ב' של קורס?

תלמיד שלא ניגש למועד א' או נכשל בו, רשאי לגשת למועד ב' ללא צורך ברישום מוקדם. על תלמיד שעבר את הקורס במועד א' (ציון 60 לפחות) ורוצה להיבחן במועד ב' כדי לשפר ציון לשלוח טופס לשיפור ציון באמצעות אתר הבית של הפקולטה בכתובת http://www.tau.ac.il/exact_sciences/site/forms/improve.shtml. על תלמיד ששלח טופס שיפור ציון ומחליט מסיבותיו הוא לא להגיע לבחינה לבטל את הרישום לפחות שלושה ימים לפני הבחינה, ולא יירשם לו ציון 260 (לא נבחן).

על תלמיד שניגש למועד ב' כדי לשפר את ציונו לשים לב שהציון בקורס יהיה הציון במועד ב', גם אם ציון זה נמוך מהציון במועד א' וגם אם התלמיד נכשל במועד ב'.

 

מהו ציון 260?

ציון 260 אומר שהתלמיד לא מילא את כל חובות הקורס ולכן קורס זה אינו נחשב לו.

 

מה עושים כאשר בחינה באוניברסיטה נערכת ביום שבו אני אמור להיבחן בבחינת בגרות, כאשר אני משתתף במסע לפולין, או כאשר אני בטיול משפחתי בחו"ל?

פעילויות רשמיות של בית הספר או משרד החינוך, כמו בחינת בגרות או מסע לפולין, דוחות בחינה באוניברסיטה. יש לבצע את הפעילות ולגשת למועד ב' בקורס המדובר. אם יהיה צורך בקיום מועד נוסף, יש לפנות לוועדת הוראה שתיתן אישור לגשת למועד נוסף. מועד זה יהיה בדרך כלל מועד א' או ב' של אותו קורס הניתן בסמסטר מאוחר יותר.

לעומת זאת, ישנן פעילויות, כמו טיולים שנתיים או טיולים משפחתיים, שאינם דוחים בחינה באוניברסיטה; תלמיד שנעדר מבחינה באוניברסיטה מסיבה כזו לא יזכה למועד נוסף.

מומלץ לתלמיד שיודע שייעדר מבחינה באוניברסיטה לברר לפני הבחינה אם יהיה זכאי למועד נוסף.

 

אני חולה ביום הבחינה. האם אוכל לא לגשת לבחינה ולקבל זכות למועד נוסף?

אישורי מחלה הניתנים לסטודנטים בתקופת הבחינות קבילים למתן מועד מיוחד בכפוף לתנאים הבאים:

  1. האישור יכלול את תאריך יום הבחינה ויהיה על מינימום 3 ימי מחלה.
     
  2. האישור יונפק על ידי הרופא המטפל במהלך ימי המחלה; לא יתקבלו אישורים רטרואקטיביים.
     
  3. הבקשה למועד מיוחד והאישור הרפואי יועברו למרכזת מזכירות תלמידים בסיום המחלה, מיד עם השיבה ללימודים.

 

 

 

ועדת הוראה

מה היא ועדת הוראה וכיצד מגישים אליה בקשה?

ועדת הוראה היא הוועדה שמטפלת בכל בקשה של תלמיד שחורגת מהאמור בידיעון. מספר דוגמאות:

א) בקשה ללמוד את הקורס " אלגברה לינארית 2" למרות שלא למדת את הקורס "אלגברה ליניארית 1" שהוא דרישת קדם של הקורס "אלגברה ליניארית 2".

ב) בקשה לקבל מועד שלישי לבחינה בקורס מכיוון שנעדרת ממועד א' בגלל מסע לפולין.

ג) בקשה לקבל פטור מקורס מסוים בגלל שלמדת קורס דומה באוניברסיטה אחרת.

ד) בקשה ללמוד קורס באוניברסיטה הפתוחה במהלך סמסטר הקיץ בגלל שבית הספר למדעי המתמטיקה אינו מציע שום קורס מתאים ואתה מעוניין לסיים מחצית מהתואר עד סוף י"ב.

 

בקשה לוועדת הוראה מגישים דרך רכזת התכנית.

 

בפנייה יש לרשום את הבקשה המלאה, את הסיבות המלאות לבקשה, וכל פרט שעשוי לסייע (למשל, אתה תלמיד במעמד מיוחד, בעל ממוצע ציונים גבוה במיוחד, מעוניין להשלים תואר דו חוגי תוך שלושה סמסטרים, יש לך ניסיון תכנות מבית הספר ולכן תוכל להתמודד עם תכנות ברמה שנדרשת בקורס למרות שלא למדת את הקורס "מבוא רגיל למדעי המחשב").

קורסים שנלמדים באוניברסיטאות אחרות

אני רוצה ללמוד קורס בסמסטר הקיץ הקרוב אבל אף אחד מהקורסים שבית הספר למדעי המתמטיקה מציע אינו מתאים לי מכיוון שאת חלקם למדתי ואינני עומד בדרישות הקדם של האחרים. מה אפשר לעשות?

לא ניתן ללמוד, במקביל ללימודים באוניברסיטת תל אביב, במוסד אקדמי אחר.

במקרים חריגים, ניתן לבקש מוועדת הוראה אישור מיוחד. את הבקשה יש להגיש דרך רכזת התכנית.

חובה להגיש את הבקשה (ולקבל אישור) לפני הרישום לקורס באוניברסיטה הפתוחה, שכן ועדת הוראה עשויה לא לאשר את הבקשה.

 

 

למדתי שנה ראשונה לימודי תואר באוניברסיטה אחרת. האם הקורסים שלמדתי יחשבו כנקודות זיכוי לתואר או לחילופין יקנו לי פטור מקורסים מקבילים שמתקיימים באוניברסיטת תל-אביב?

רוב הקורסים הבסיסיים הניתנים באוניברסיטאות השונות דומים. תלמיד שלמד קורס כזה באוניברסיטה אחרת יוכל לקבל פטור מהקורס המקביל אצלנו, אם הציון שקיבל באוניברסיטה האחרת גבוה דיו (לרוב, לפחות 75). ישנם קורסים שניתנים באוניברסיטאות אחרות שאין להם מקבילה אצלנו, והם לא יזכו את התלמיד בפטור משום קורס.

על התלמיד להגיש בקשה לוועדת הוראה הכוללת את הקורסים שלמד במוסד האקדמי האחר, את ציוניו בהם ואת הסילבוס שלהם, והוועדה תחליט מאילו קורסים הוא פטור באוניברסיטת תל-אביב.

 

 

מלגות

האם ניתן לקבל מלגת הצטיינות?

האוניברסיטה אינה מעניקה מלגות הצטיינות לתלמידים במעמד מיוחד. בכל שנה התוכנית מעניקה פרסי הצטיינות לתלמידים המצטיינים ביותר. ניתן לקבל פרס הצטיינות מהתוכנית פעם אחת בלבד.

 

איך מגישים בקשה למלגת סיוע כלכלי?

ניתן להגיש בקשה למלגת סיוע כלכלי עד שבוע לאחר תחילת שנת הלימודים. על התלמיד להיכנס למידע אישי לתלמיד באתר האינטרנט ולהגיש את הבקשה לפי ההנחיות הרשומות.

פרטים נוספים נמצאים באתר המדור למלגות, מעונות וסיוע כלכלי יש לפנות לרכזת התוכנית בכתובת benoarbelp@tauex.tau.ac.il . התשובות לזכאות מתקבלות בחודש דצמבר. על תלמיד שקיבל תשובה שלילית להגיש ערעור.  הזכאות למלגה תיבחן מחדש ולרוב יימצא התלמיד זכאי למלגת סיוע. התשובות לערעור ניתנות בסוף חודש פברואר.

הלימודים באוניברסיטה

מה עושים אם הלימודים באוניברסיטה מתקיימים על שיעור בבית הספר?

אנו משתדלים לסדר את מערכת השעות כך שתלמידי התוכנית יוכלו ללמוד קורסים הניתנים בשעות אחר הצהריים. עם זאת, חלק מהקורסים ייפלו על שעות הלימודים בבית הספר. על התלמיד לדבר עם מחנך/כת הכיתה ולהגיע איתו/ה להבנה בנוגע להפסד השעות בבית הספר. מנהל התוכנית ישמח לדבר עם הגורמים המתאימים בבית הספר כדי לסייע בהסדרת העניין. אם עולה הצורך בהתערבות של מנהל התוכנית, יש לפנות לרכזת התוכנית בכתובת youngmath@tauex.tau.ac.il ולבקש לקבוע פגישה בין מנהל התוכנית לגורמים המתאימים בבית הספר.

 

מתי מתחילים שיעורים?

בקישור https://www.ims.tau.ac.il/tal/kr/search_p.aspx ניתן לברר את שעות ההוראה של הקורסים. הקורסים בפקולטה מתחילים עשר דקות אחרי שעה עגולה; קורס שמתקיים בין השעות 10 ו-12 יתחיל ב-10 ועשרה ויסתיים ב-12.

 

האם אפשר ללמוד קורסים ביום שישי?

תשובה: לא. באוניברסיטה לא מתקיימים לימודים ביום שישי.

 

כיצד שואלים ספר בספריה?

יש להגיע עם כרטיס הסטודנט לספריה ולבקש הדרכה במקום.

 

האם הלימודים בכיתות מתקיימים ביחד עם סטודנטים מן המניין?

כן, הלימודים נערכים עם סטודנטים בגילאים שונים, שמגיעים ללמוד באוניברסיטה אחרי שירותם הצבאי.

 

איפה אפשר למצוא דוגמא למערכת שעות המאפשרת לסיים לפחות חצי תואר עד סוף כיתה י"ב?

 http://www.math.tau.ac.il/hebrew/images/stories/documents/madu2014.pdf

 

האם ניתן לעשות הפסקת לימודים בסמסטר מסויים ולחזור ללמוד בסמסטר אחריו ?

על תלמיד שהחליט לא ללמוד בסמסטר מסוים להודיע בתחילת אותו סמסטר על הפסקת לימודים למדור תלמידים במייל im@tau.ac.il  או בטלפון 03-6408331.

תלמיד המבקש לחזור ללמוד בתכנית צריך להעביר את בקשתו לרכזת התכנית.

 

תלמידי התוכנית

כמה בנות לומדות בתוכנית?

בסמסטר ב' תשע"ח לומדות בתוכנית 15 תלמידות.

 

מאילו אזורים בארץ מגיעים תלמידי התוכנית?

רוב התלמידים בתוכנית מגיעים מאזור גוש דן (מאשדוד בדרום עד נתניה בצפון ומודיעין במזרח).

התוכנית וצה"ל

האם הלימודים עוזרים לשיבוץ בצה"ל?

ישנן יחידות בצה"ל המחפשות מתגייסים עם ידע מתמטי. בכל שנה אנו מעבירים את שמות תלמידי התכנית, שהוריהם נתנו לנו אישור לכך, ליחידות טכנולוגיות בצה"ל שאיתן אנו עומדים בקשר.

 

האם ניתן לדחות את הגיוס לצה"ל כדי לסיים את התואר לפני גיוס?

תלמידים שמסיימים לפחות מחצית משעות הלימוד לתואר עד לסוף כיתה י"ב יכולים לבקש דחיית גיוס כדי להשלים את הלימודים לתואר במסגרת תכנית האקדמיזציה של צה"ל.

ראו מידע נוסף בקישור

 

למדתי בתכנית והתגייסתי לפני שסיימתי את התואר. האם אוכל להמשיך ללמוד אחרי הצבא?

הקורסים שתלמיד בתכנית למד נשמרים למשך 5 שנים, לא כולל תקופת השירות הצבאי. על תלמיד שישתחרר בגיל 21 ויחליט לחזור ללמוד בגיל 27 להגיש בקשה מיוחדת לוועדת הוראה להכיר בקורסים שלמד לפני גיוסו. יתכן שוועדת ההוראה תקבל את הבקשה.

 

סיימתי תואר ראשון או שני לפני הגיוס לצה"ל. האם צה"ל מעמיד בפניי מסלולים המאפשרים לי להמשיך בלימודים?

תשובה שניתנה על ידי מדור עתודה אקדמית: תלמיד מסיים את התואר הראשון לפני הגיוס יכול לבקש להתקבל למסלול "סטודנט מצטיין" המאפשר לקבל דחיית שירות עד סיום התואר השני.

תלמיד שמסיים את התואר השני לפני הגיוס יכול לבקש להתקבל למסלול "מדען מצטיין". במסגרת מסלול זה התלמיד יתגייס ליחידה טכנולוגית מתאימה ויקבל 8 שעות בשבוע ללימודים. לפרטים יש לפנות למדור עתודה אקדמית.

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>