ברכות לפרופ' זאב רודניק, חבר סגל מביה"ס למדעי המתמטיקה על זכייתו בפעם השנייה במענק מחקר של האיחוד האירופי (ERC)

ברכות לפרופ' זאב רודניק על זכייתו בפעם השנייה במענק מחקר של האיחוד האירופי (ERC)

10 מאי 2018
ברכות לפרופ' זאב רודניק על זכייתו במענק מחקר של האיחוד האירופי (ERC)

פרופ' זאב רודניק קיבל מענק מחקר ERC בקטגוריה של חוקרים בכירים על עבודותיו בתורת המספרים וביישומיה לחקר בעיות בכאוס קוונטי.

זהו מענק המחקר היוקרתי ביותר בישראל. זוהי הפעם השנייה שזאב זוכה במענק  מחקר יוקרתי זה, והוא החוקר הראשון באוניברסיטת תל אביב אשר קיבל שני מענקי ERC בקטגוריה של חוקרים בכירים.

פרופ' זאב רודניק קיבל את התואר הראשון מאוניברסיטת בר אילן ב 1983, את התואר השני מהאוניברסיטה העברית ב 1985 ואת הדוקטורט מאוניברסיטת ייל ב 1990. הוא שימש כמרצה באוניברסיטאות סטנפורד (1990-1992) ופרינסטון (1992-1996). בשנת 1995 הצטרף לסגל בית הספר למתמטיקה באוניברסיטת תל אביב והוא מחזיק בדרגת פרופסור מן המניין משנת 2002 ומופקד על הקתדרה לתורת המספרים ע"ש סיסי ואהרון בר. הוא חתן פרס ארדש לשנת 2001 הניתן על ידי האיגוד הישראלי למתמטיקה, נבחר לעמית כבוד של החברה המתמטית של ארה"ב (American Mathematical Society).