בוגרים מספרים - החוג לגאופיזיקה
שי כץ
עוזר חזאי בשירות המטאורולוגי
מה למדת ולמה בחרת במקצוע זה?
למדתי תואר ראשון ושני בגאופיזיקה במסלול מדעי האטמוספירה, וכעת סטודנט לתואר שלישי גם בגאופיזיקה. "אני חושב שמאז שאני מכיר את עצמי מגיל מאוד צעיר, הייתי צופה בחלון שעות על גבי שעות בימים חורפים ופשוט מהופנט מהברקים, ברד, גשמים ומכל סוגי העננים. כשהתבגרתי התחלתי להבין שהתשוקה שלי לתחום היא כל כך חזקה, שכנראה זה הגורל והולך איתו עד הסוף."
למה בחרת ללמוד דווקא באוניברסיטת תל-אביב?
"במדינה שלנו אין הרבה אופציות ללמוד את התחום באקדמיה, ומאחר שבדקתי איפה ניתן ללמוד את התחום ומאיפה ניתן להגיע יותר רחוק, הבנתי שהרמה הרבה יותר גבוהה בת"א, ולכן מכאן ניתן להגיע הרבה יותר גבוה."
במבט לאחור, היית בוחר במקצוע אחר?
"אין ספק שהיו בהתחלה ספקות אם ללמוד זאת, כי מקומות העבודה בתחום במדינה שלנו, הם מאוד מצומצמים, וכדי להתקדם צריך לבלוט ולשאוף למצויינות. היו רגעים שהייתי אומר לעצמי - למה שברתי את הראש, כי בהנדסה או במדעי המחשב תמיד יהיו מקומות עבודה, אבל לעולם לא אהיה שלם עם עצמי, כי הגורל שלי החליט - גאופיזיקה ומדעים אטמוספריים. ולכן, האהבה לתחום ניצחה."
למה אתה הכי מתגעגע בלימודים?
"הכי מתגעגע לאווירה הסטודנטיאלית של תואר ראשון. הייתי מהסטודנטים שלמרות הלימודים הלא קלים, תמיד לקחתי הכל ברוח טובה, ותמיד מצאתי את הזמן להפוך את האווירה הלימודית לחוויה חברתית."
האם שמרת על קשרים עם חברים/מרצים מהתואר?
"כן בוודאי! החוג לגאופיזיקה הינו חוג קטן, ולכן האווירה פה היא ממש כמו משפחה! כולם מכירים את כולם כולל את המרצים, ועד היום אני בקשר לא מועט עם חברים מהלימודים וגם עם המרצים שנהפכו גם לקולגות למחקר שלי בתואר השני, וכעת בתואר השלישי."
מה הוא הקורס שהכי אהבת בתואר?
"קשה להגיד, כי כל הקורסים של מסלול מדעי האטמוספירה היו מרתקים מאוד בעיני. אני חושב שאם אסתכל בראייה פחות מכלילה, הקורס 'מעבדה במטאורולוגיה סינופטית' של ד"ר ברוך זיו, הוא ה-קורס! הייתי כל כך נהנה להקשיב ולהשתתף שאם הייתי במקרה מחסיר שיעור, המרצה היה מתקשר אליי אישית בהפסקה להבין למה לא באתי, כי הוא ידע כמה אני נהנה אצלו בשיעורים, ולכן גם קצת כעסתי על עצמי שנאלצתי להיעדר מסיבה כזו או אחרת."
כמה זמן לקח עד שהתברגת לשוק העבודה לאחר התואר?
"אני כבר התחלתי לעבוד בשירות המטאורולוגי עוד במהלך התואר הראשון במשרת סטודנט, ולכן הדרך הייתה יחסית מהירה."