בוגרים מספרים - החוג לגאופיזיקה

עודכן: 17.01.2021

בוגרים מספרים - החוג לגאופיזיקה - שלי שלמוזנינו

שלי אלמוזנינו.

בוגרת תואר ראשון בגיאופיזיקה (2020).

כיום מתנדבת כמנהלת סניף אוניברסיטת תל אביב בארגון she codes; , והתחלתי בינואר 2021 לעבוד ב- Moovit בתפקיד Geo Data Team Member.

 

מה למדת ולמה בחרת במקצוע זה?

למדתי תואר ראשון בגיאופיזיקה במסלול החד חוגי אחרי המון התלבטויות בין מקצועות שונים. הבנתי שבסופו של דבר הנושא של מדעי כדור הארץ מעניין אותי ורציתי להבין איך מתרחשות תופעות הטבע שאנחנו בני האדם לוקחים כמובן מאליו. וגם כשבאתי ליום הפתוח בחוג ישר הרגשתי שזו הבחירה הנכונה.

 

למה בחרת ללמוד דווקא באוניברסיטת תל-אביב?

חוץ מהעובדה ששם האוניברסיטה הולך לפניה, ראיתי שתוכנית הלימודים של החוג מאוד מגוונת ומקיפה בהשוואה לתוכניות של מדעי כדור הארץ באוניברסיטאות אחרות. מבין גיאופיזיקה, מדעי האטמוספרה ומדעים פלנטריים לא היה תחום אחד מסוים שרציתי להתעמק בו, ושמחתי על ההזדמנות לקחת קורסים מגוונים בהמון נושאים.

 

במבט לאחור, היית בוחרת במקצוע אחר?

לא. קודם כל, הקורסים היו מאוד מעניינים ולימדו אותי המון על הפלנטה שאנו חיים בה. בנוסף רכשתי המון כלים רלוונטיים לתעשיית ההייטק. כמתנדבת בארגון she codes שמטרתו להגיע ל-50% נשים ומפתחות תוכנה בהייטק הישראלי, אני מאוד תומכת בקידום נשים במקצועות טכנולוגיים ומדעיים. שמחתי להיות חלק מחוג שיש בו מספר רב של סטודנטיות לתואר ראשון ותארים מתקדמים וגם נשים בסגל האקדמי הבכיר ובמחקר.

 

למה את הכי מתגעגעת בלימודים?

אני בעיקר מתגעגעת לחברים מהלימודים. החוג לגיאופיזיקה מאוד קטן ויש אווירה משפחתית, ואני זכיתי ללמוד בתקופה שלפני הקורונה, בה היינו נפגשים ולומדים יחד בחדר הלימוד של החוג. אני שמחה שבתואר הכרתי חברים לחיים, ובנוסף המרצים היו מאוד מעניינים והעבירו את הקורסים באווירה מאוד טובה.

 

האם שמרת על קשרים עם חברים/מרצים מהתואר?

כן! גם עם חברים מהתואר שהמשיכו לתארים מתקדמים, או כאלו שהתברגו בשוק העבודה. ישנם מספר מרצים שאני מקווה לשמור איתם על קשר ואולי בעתיד לבדוק אפשרויות לתואר שני.

 

מהו הקורס שהכי אהבת בתואר?

הבחירה לא פשוטה, אבל אני חושבת שהקמפוס שדה באילת (לפני שנה ב') היה אחת החוויות הכי מהנות שזכורות לי מהתואר, וזה היה מאוד מעשיר לצאת מהכיתה ולחוות את החומר בעבודת שטח. בקורס למדנו ליישם את מה שלמדנו בקורס מבוא לגיאולוגיה, לזהות את סוגי הסלעים, ולמדנו על הגיאולוגיה האזורית והתקופות הגיאולוגיות השונות בהיסטוריה של כדור הארץ.

 

כמה זמן לקח עד שהתברגת לשוק העבודה לאחר התואר?

לשמחתי רק ארבעה חודשים בערך, למרות שהכניסה לתפקידים ברמת ג'וניור בתעשיית ההייטק אינה קלה ודורשת המון השקעה בלמידה עצמית ופרוייקטים אישיים. כבר בשנה האחרונה בתואר כיוונתי את עצמי לתחום ובחרתי בקורסים שיוכלו לתרום לי, עבדתי על פרוייקטים והצטרפתי לארגון she codes;. בהתחלה כמשתתפת במסלול פייתון, ולאחר מכן התנדבתי כחברת צוות וכיום אני מנהלת את הסניף בו התחלתי ללמוד. ההתנדבות והלמידה בארגון תרמו לי גם כלים מקצועיים וגם כישורים שעזרו לי במציאת העבודה.

 

איפה את רואה את עצמך בעוד חמש שנים מהיום?

מקווה מאוד לחזור יום אחד לתואר שני בחוג ולהתמקצע בתחום ה- Data Science , אבל זה גם תלוי בכיוון שבו ארצה לפתח את הקריירה שלי.

 

אלו כלים רכשת במהלך הלימודים שמסייעים לך בעבודה היום?

במהלך התואר רכשתי בעיקר ניסיון מעשי בתכנות ורקע מתמטי הנדרש למקצועות טכנולוגיים בשוק. אחד מקורסי הבחירה שלקחתי היה מבוא ל- Data Science בו למדתי על תחום ניתוח הנתונים באמצעות שפת פייתון וגם עולמות ה- Machine Learning  ו – Deep Learning שהם מאוד פופולריים בתעשייה ובאקדמיה. החברה שאני עובדת בה כיום, Moovit,  צוברת כל יום למעלה מ-5 מליארד נקודות מידע, שמשמשים לטובת ניתוחי Big Data ודוחות התניידות ותחבורה שעוזרים לחברות תחבורה ציבורית ורשויות מקומיות בעולם להבין טוב יותר איך אנשים נעים ממקום למקום ואיך אפשר לשפר את התחבורה בערים שונות בעולם. בנוסף באחד הקורסים למדתי לעבוד עם תוכנת GIS שכיום משמשת אותי בעבודה עם דאטא גיאוגרפי.

 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>