בוגרים מספרים - החוג לגאופיזיקה

עודכן: 04.01.2021

בוגרים מספרים - החוג לגאופיזיקה - הילה נבון

שמי הילה נבון ואני גרה בקיבוץ להב.

נשואה לשקד, בן קיבוץ ואמא ליפתח ורותי. אוהבת מאוד את הטבע וסקרנית לדעת איך הכל עובד. עובדת כיום במכון הגיאולוגי באגף סייסמולוגיה.

 

מה למדת ולמה בחרת במקצוע זה?

למדתי בתואר הראשון גיאופיזיקה ופילוסופיה, בתואר השני עשיתי תיזה בגיאופיזיקה בתחום רעידות אדמה מיקרוסיימיות באזור צפון הכינרת ובדוקטורט שלי חקרתי בהנחייתו של משה רשף  את תת הקרקע הרדוד. תמיד ידעתי שאלמד את התחום הזה. כבר בתיכון נושא רעידות האדמה מאוד עניין אותי והתחלתי לעשות עבודת חקר על רעידות אדמה. אבל בגלל שהייתי גם תלמידה עצלנית והצופים יותר עניינו אותי – בחרתי לא לסיים את עבודת החקר. כשגדלתי והתבגרתי הבנתי שזה עדיין מאוד מסקרן אותי ובחרתי ללמוד את התחום. בנוסף, אני מאוד אוהבת לטייל ואת הטבע בכלל ובגיאופיזיקה יש ממש אפשרות לצאת לשטח, לנופים מקסימים ולמקומות לא מאוד מטוילים ופשוט לחקור וללמוד.

 

למה בחרת ללמוד דווקא באוניברסיטת תל-אביב?

רק בתל אביב אפשר ללמוד גיאופיזיקה. בשאר האוניברסיטאות זה פשוט לא זה. תחום הגיאופיזיקה הוא רחב מאוד ובאוניברסיטת תל אביב מלמדים טווח מאוד נרחב של נושאים מתוך הגיאופיזיקה.

 

במבט לאחור, היית בוחרת במקצוע אחר?

לפני התואר הראשון מאוד התלבטתי. בתור תלמידת תיכון לא ממש אהבתי ללמוד מלבד מתמטיקה. שקלתי ללמוד גם מתמטיקה כתואר ראשון אבל בסוף הלכתי על נטיית הלב שלי וביקשתי להרשם לגיאופיזיקה ופילוסופיה באפשרות הראשונה. לא ממש חשבתי במה אני אעבוד אלא יותר היה חשוב לי שהלימודים יהיו מהנים ומעניינים. לשיחתי נראה שהחברה שלמדו איתי גם באו מתוך עניין ואהבה לטבע כך שיש בינינו מכנה משותף רחב – שעוזר מאוד ללמוד ביחד.

 

למה את הכי מתגעגעת בלימודים?

אני פשוט מתגעגעת ללימודים. ללמוד דברים חדשים, לנסות ולהצליח בעצמי ובעיקר למלא את הסקרנות של איך הדברים עובדים. כמובן שגם אני מאוד מתגעגעת לזמן איכות עם חברים.

 

האם שמרת על קשרים עם חברים/מרצים מהתואר?

לשמחתי הקבוצה שלנו בתואר הראשון התגבשה די מהר והמשכנו ללמוד יחד גם לתואר השני. מכיוון שהלימודים אינטנסיביים בילינו הרבה זמן ביחד גם מעבר לשעות הלימודים. בסופו של דבר רובנו גם המשכנו לתואר שלישי. המכנה המשותף של אהבה לגיאופיזיקה והעבודה בשדה חיברו בינינו היטב ואנחנו חברים טובים עד היום – גם בארצות מעבר לים.

 

מהו הקורס שהכי אהבת בתואר?

הכי אהבתי את הקורסים של פרופ' משה רשף ושל פרופ' דן קוזלוב. אלו היו הקורסים הכי מאתגרים והתחושה של הצלחה שיש אחרי שפותרים תרגיל היא פשוט אדירה. מעבר לכך אלו היו קורסים שפשוט נתנו לי כלים להיות עצמאית ולעשות כל מה שאני רוצה אח"כ.

 

כמה זמן לקח עד שהתברגת לשוק העבודה לאחר התואר?

עשיתי את שלושת התארים אחד אחרי השני אך כבר במהלך התואר השני כבר ראיתי שיש לא מעט עבודה בתחום. ברגע שהגשתי את עבודת הדוקטורט לבדיקה התחלתי לעבוד במכון הגיאולוגי באגף הסייסמולוגיה. כיום אני מנהלת את צוות עיבוד הנתונים ואחראית על הרשת הסייסמית בישראל הכוללת את רשת "תרועה" – רשת שהוקמה למטרת התרעה מוקדמת על רעידות אדמה בישראל.

 

איפה את רואה את עצמך בעוד חמש שנים מהיום?

עובדת, וחוקרת באגף הסייסמולוגיה. אני סקרנית ותמיד רוצה ללמוד עוד.

 

אלו כלים רכשת במהלך הלימודים שמסייעים לך בעבודה היום?

הדבר הכי חשוב שלמדתי זה להמשיך לנסות. לפעמים לא הכל הולך על ההתחלה וצוברים שק שלם של כשלונות. אבל גם תומאס אדיסון היה צריך לנסות הרבה מאוד פעמים עד שמצא את חוט הלהט המתאים לנורה. כל עוד ממשיכים לנסות, גם מתחילים להיות יותר יצירתיים ולראות את הבעיה בצורה שונה. מעבר לכך, בלימודים לתואר שלישי רוכשים כלי מאוד חשוב לעבודה בימינו – יכולת עבודה עצמאית.

 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>