ד"ר דור מינצר מביה"ס למדעי המחשב נבחר לאחד מ-40 הצעירים המבטיחים של דה מרקר

ד"ר דור מינצר פוסט דוקטורנט במכון למחקר מתקדם שבפרינסטון לאחר דוקטורט במדעי המחשב באוניברסיטת תל אביב

כל הכבוד דור

נניח שחברת סלולר מעוניינת להתקין אנטנות בפרישה מדינתית. עלותה של כל אנטנה גבוהה, ולכן החברה שואפת להשיג כיסוי מלא של השטח תוך שימוש במספר המינימלי האפשרי של אנטנות. לכמה אנטנות תזדקק? קשה לומר מראש בדיוק, וכשקשה למצוא את המינימום, מחפשים תשובה במידת הקירוב הטובה ביותר. תורת הסיבוכיות, ענף של מדעי המחשב, עוסקת בין השאר במציאת הדרך היעילה ביותר לעריכת אומדנים מסוג זה, ובגבול בין האפשרי ללא אפשרי, ובין היעיל ללא יעיל.

מחקריו של ד"ר דור מינצר משתייכים לתחום זה של מדעי המחשב: מחקר של בעיות חישוביות, במטרה להראות עבור אילו בעיות לא ניתן למצוא קירוב טוב ויעיל. זהו תחום מחקר שהחל בשנות ה־90 ואחד מחלוציו היה פרופ' מולי ספרא, שהיה המנחה של מינצר בדוקטורט באוניברסיטת תל אביב. ביחד עם פרופ' סובאש קהוט מאוניברסיטת ניו יורק, הציגו מינצר וספרא את אחת התוצאות החשובות ביותר בתחום תורת הסיבוכיות בשנים האחרונות, במחקר שזיכה אותם בפרס בכנס FOCS (Foundations of Computer Science), שנערך בחודש שעבר בפריז. בפתרון שמצאו הם עשו צעד מחקרי גדול לקראת המטרה האולטימטיבית שהיא לדעת, עבור כל בעיה אלגוריתמית, האם היא פתירה באופן יעיל או שהיא אחת מאותן בעיות שאינן פתירות לכל צורך פרקטי – בזמן סביר.

מינצר החל בלימודי מתמטיקה באוניברסיטה הפתוחה עוד במהלך התיכון. הוא למד תואר ראשון במתמטיקה ומדעי המחשב באוניברסיטת תל אביב, אחריו המשיך במסלול ישיר לדוקטורט, אף הוא באוניברסיטת תל אביב, ולאחרונה החל פוסט־דוקטורט במכון למחקר מתקדם שבפרינסטון, ניו ג'רזי. ב־2017 זכה בפרס קרן וולף לתלמידי דוקטורט מצטיינים.

 

לכתבה המלאה באתר דה מרקר לחצו כאן

 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>