חובות אוניברסיטאיות
קורסים בשפה האנגלית
כל תלמידה ותלמיד יחויבו ללמוד שני קורסים בשפה האנגלית במהלך התואר כחלק מתוכנית הלימודים. תלמיד או תלמידה במסלול הדו-חוגי יוכלו לבחור באיזו תוכנית לימודים ללמוד את הקורסים באנגלית.
פטור באנגלית
תלמידי ותלמידות הפקולטה יחויבו להגיע עד תום הסמסטר השלישי מתחילת לימודיהם באוניברסיטה לרמת "פטור" באנגלית. יש להירשם לקורסים המתאימים לרמה שהושגה בבחינות המיון באנגלית.
היחידה ללימודי שפות עורכת קורסים ברמות שונות לתלמידות ותלמידים שלא השיגו רמת "פטור" במבחני המיון.
תלמידים ותלמידות שלא השיגו ציון "פטור" בבחינות המיון יחויבו להשתתף בקורס בהתאם לרמה שאליה סווגו ולהגיע לרמת "פטור" עד תום הסמסטר השלישי ללימודיהם באוניברסיטה. הודעות מפורטות באשר למועדי הרישום יפורסמו באתר האינטרנט ובאתר היחידה ללימודי שפות.
הרישום לקורס ברמת "טרום בסיסי" מתבצע במשרדי בית הספר להוראת שפות, בניין ווב, חדר 205. מועדי הרישום מתפרסמים באתר היחידה ללימודי שפות.
הרישום לקורס ברמת "בסיסי" מתבצע במשרדי בית הספר להוראת שפות, בניין ווב, חדר 205. מועדי הרישום מתפרסמים באתר היחידה ללימודי שפות.
הרישום לקורס ברמת "מתקדמים" יבוצע במחיצה "מידע אישי לסטודנט".
לרישום יש להקיש את מספר תעודת הזהות ואת הסיסמה.
מערכת השעות של קורסי אנגלית מתפרסמת ביחידה ללימודי שפות.
פרטים נוספים ראה בתקנון הכלל אוניברסיטאי.
פטור עברית
חובה להשיג פטור בעברית עד תום הסמסטר השני ללימודים.
ניתן להירשם לקורס במרכז ללימודי עברית.
פרטים נוספים ראו בתקנון הכלל אוניברסיטאי.
תוכנית "שאר רוח" (לתלמידים שהחלו לימודיהם בשנת תשפ"ב)
תוכנית "שאר רוח" חושפת את תלמידי הפקולטה לקורסים ממדעי הרוח, וזאת מתוך הכרה בכך שפריצות דרך משמעותיות הן לעיתים קרובות שילוב של חדשנות טכנולוגית עם חזון הומניסטי (לדוגמה: רשתות חברתיות, מודלים של כלכלה שיתופית, ויקיפדיה והסתייעות בחוכמת המונים, פלטפורמות הוראה מרחוק ועוד).
רשימת הקורסים הנכללים בתוכנית עומדת בסימן קורסים המפגישים את התלמידים והתלמידות עם צורות חשיבה, עם שאלות מרכזיות בתרבות, עם פרקטיקה של ידע ופרשנות ועם הכרעות אתיות הנוגעות לצרכים ממשיים. אנו מאמינים כי לתכנים אלה יש משמעות גם עבור לימודי המדעים והטכנולוגיה.
במסגרת התוכנית מוצעים קורסים בחמש צורות הוראה שונות: מקוונים, היברידיים, פרונטליים, סדנאיים ומשלבי עשיה.
החל בשנת הלימודים תשפ"ב, על תלמידים ותלמידות לתואר בוגר להשתתף במספר קורסים בהתאם לחוג/י הלימוד ולמסלול הלימודים שבחרו (חד-חוגי, מורחב, דו-חוגי, משולב).
מומלץ ללמוד קורס אחד לפחות כבר מן השנה הראשונה ללימודים.
קורסי התוכנית "שאר רוח" הם חלק מהחובות לסיום התואר, והם יופיעו בגיליון הציונים הרשמי של התלמיד או התלמידה. חובה לעמוד בהצלחה בדרישות הקורס. ציוני הקורסים אינם משתקללים בציון הסופי לתואר.
הרישום לקורסים יתבצע במסגרת הרישום בבידינג.
תוכנית "כלים שלובים" (לתלמידים ותלמידות שהחלו לימודים לפני שנת תשפ"ב
אוניברסיטת תל אביב, בעידוד המועצה להשכלה גבוהה, דוגלת ברעיון שעל כל תלמידה ותלמיד לתואר בוגר להרחיב את ידיעותיהם מעבר לתחום הלימוד שנבחר. על כן במסגרת החובות הלימודיות לתואר בוגר יידרשו תלמידים ותלמידות להשתתף בקורסים מהתוכנית "כלים שלובים".
על התלמידה או התלמיד לתואר בוגר להשתתף במספר קורסים בהתאם לחוג/י הלימוד שלהם ובהתאם למסלול הלימודים שבחרו (חד-חוגי, מורחב, דו-חוגי, משולב).
מומלץ ללמוד קורס אחד לפחות כבר מן השנה הראשונה ללימודים.
קורסי התוכנית "כלים שלובים" הם חלק מהחובות לסיום התואר, והם יופיעו בגיליון הציונים הרשמי של התלמידה או התלמיד. חובה לעמוד בהצלחה בדרישות הקורס. ציוני הקורסים אינם משתקללים בציון הסופי לתואר.
הרישום לקורסי "כלים שלובים" הוא סמסטריאלי. הרישום לתלמידות ולתלמידים המחויבים ב"כלים שלובים" יתבצע דרך מערכת בידינג. מידע מדויק לפקולטות ולתלמידים יפורסם בהמשך.
סמסטר א': הרישום המקוון (דרך מערכת בידינג) יתבצע בשני מקצים:
מקצה 1: 10/9/24 בשעה 11:00 עד 12/9/24 בשעה 10:00.
מקצה 2: 24/9/24 בשעה 11:00 עד 26/9/24 בשעה 10:00.
מ-27/10/24 ועד ה-15/11/24 ייפתח הרישום על בסיס מקום פנוי לכלל הסטודנטים באוניברסיטה, לרבות תלמידים המחויבים ב"כלים שלובים" המעוניינים להירשם לקורסים נוספים מעבר למכסה המותרת להם. הרישום יתבצע באמצעות מערכת הפניות.
סמסטר ב': הרישום יתבצע באותו אופן כמו בסמסטר א'. פרסום המועדים המדויקים יימסר בהמשך.
מידע על הקורסים המוצעים בתשפ"ה יפורסם באינטרנט באתר התוכנית "כלים שלובים" לקראת סוף חודש יולי 2024.