אירינה רוגוזובסקי זכתה במלגה יוקרתית מטעם משרד המדע והחלל

אירינה רוגוזובסקי היא תלמידת מ.א. בחוג לגאוגרפיה

אירינה רוגוזובסקי זכתה במלגה יוקרתית מטעם משרד המדע והחלל

אירינה, תלמידת מ.א. בחוג לגאוגרפיה, זכתה במלגה יוקרתית מטעם משרד המדע והחלל במסגרת מלגות לתואר שני עבור סטודנטיות הנמצאות בשנתן האחרונה לתואר הראשון לשנת 2017.

נושא עבודת תזה: "פיענוח תלת מימדי של אארוסולים בסביבה אורבנית מורכבת. העיר חיפה כדוגמא מייצגת", בהנחית ד"ר אלכסנדרה צ'ודנובסקי. במחקר משולבים מקורות מידע שונים, הן ממקור לוויני והן ממדידות קרקעיות שונות. בעזרת טכנולוגיות של חישה מרחוק פסיבית לוויינית (MODIS/MAIAC) וחישה מרחוק אקטיבית קרקעית (Lidar/POLIPHON), ביכולת המחקר להרחיב את הידע על העמודה האנכית של זיהום האוויר באטמוספירה ולהטיב את ההבנה אודות מקורותיו, לשפר מודלים אקלימיים ולאפשר הבנה טובה במחקרים שונים באפידמיולוגיה.

מטרות הפרויקט הן:

1. לבחון את היכולת והטעות של חישה מרחוק פאסיבית לאפיין את דגם מרחבי של זיהום האוויר.

2. להציג את חלוקת האירוסולים באזור חיפה בתצוגה תלת ממדית והקשרה למדידות של MODIS AOD.