חדש - קורס מקוון כלל אוניברסיטאי לתואר ראשון בנושא סביבה

קורס חדש מקוון אוניברסיטאי – "משבר האקלים וקיימות"

חדש - קורס מקוון כלל אוניברסיטאי לתואר ראשון בנושא סביבה

משבר האקלים איננו רק נושא מחקר אלא בעייה בוערת שנוגעת בעתיד המין האנושי ובכל תחומי החיים. הקורס מציע בחינה רב תחומית של משבר האקלים ומעמיד תמונה מקיפה שלו.

המרצים בקורס הם מומחים מתחומי ידע שונים: מדעי הסביבה והאטמוספרה, מדעי אקלים, מדעי החיים, אקולוגיה תעשייתית, פילוסופיה, היסטוריה, גאוגרפיה, מדעי החברה (סוציולוגיה וכלכלה), פסיכולוגיה, ארכיטקטורה (תכנון עירוני), הנדסה, כלכלה, משפט ומדיניות ציבורית.

הקורס מספק הזדמנות ייחודית לחשוף את הסטודנטים בכלל יחידות הקמפוס לאופן שבו תחומי מדע ודעת שונים זה מזה עוסקים באותה הסוגיה - מזוויות משלימות ותוך שימוש בהנחות ובמתודולוגיות שונות בתכלית. הוא מעודד חשיבה ביקורתית ורב-מערכתית על משבר האקלים, ואנו מקווים שיהווה זרז לא רק למעורבות ופעילות אזרחית אלא גם לדיון אינטלקטואלי שמחבר בין חלקי הקמפוס.

הקורס מוצע כקורס כלל-אוניברסיטאי והוא יוצע בשנת הלימודים הקרובה (החל מסמסטר א׳ תשפ״א) לכלל תלמידי האוניברסיטה כקורס בחירה לתואר ראשון (שתי נקודות).

בכפוף לאישור ועדת ההוראה בחוג, בביה"ס  או בפקולטה בה לומד התלמיד.