טקס הענקת מלגות הצטיינות של בית הספר לסביבה ולמדעי כדור הארץ ע"ש פורטר, לשנה"ל תשע"ט

הטקס התקיים ביום חמישי, ה-6.6.2019

ביום חמישי 6.6.2019 נערך טקס הענקת מלגות הצטיינות של בית הספר לסביבה ולמדעי כדור הארץ על שם פורטר, לשנה"ל תשע"ט.

תמונה מטקס המצטיינים 2019

כמידי שנה, היה זה מפגש חגיגי של סגל החוג, העובדים, התלמידים הזוכים במלגות וכן משפחותיהם. השנה הוענקו 23 מלגות הצטיינות לתלמידי תואר שני ושלישי על הישגים לימודיים יוצאי דופן וכן בגין תרומה מיוחדת לביה"ס: 5 מלגות לתלמידי תואר שלישי, 9 מלגות לתלמידי תואר שני ו-9 מלגות לתלמידי תואר ראשון בתכנית המצטיינים, בחוג לגאוגרפיה וסביבת האדם.

הענקת המלגה לניר פולמן במעמד ראשות החוגים

ראויות לציון שתי מלגות מיוחדות שהוענקו השנה: האחת, לדוקטורנט ניר פולמן על הצטיינות בהוראה ותרומה להוראה בחוג לגאוגרפיה וסביבת האדם. ניר מלמד במשך השלוש שנים אחרונות את הקורס מבוא לגאואינפורמטיקה ב' וזוכה להערכת הסטודנטים. על זה נאמר: " הדרך הנכונה לחנך בני אדם היא להיות להם לדוגמה" מלגה נוספת וכן תעודת הוקרה הוענקה לדוקטורנטית ג'ודי לקס על תרומתה הרבה וההשקעה הבלתי-נלאית לפיתוח והעלאת הנראות של ביה"ס לסביבה ולמדעי כדור הארץ.

ג'ודי לקס עם המנחים שלה - פרופ' קולין פרייס ופרופ' הדס סערוני

כמידי שנה הוענקו גם מלגות ייעודיות לזכרם של אנשי סגל בחוג לגאופיזיקה:

מלגה ע"ש פרופ' בר-נון

פרופ' בר־נון היה בין חלוצי מחקר מערכת השמש בישראל ובעולם כולו, ממקימי החוג לגאופיזיקה בתחום המדעים הפלנטריים והיה מנהל וסגן היו"ר של סוכנות החלל הישראלית. היה שותף וחוקר ראשי במשימות חלל בינלאומיות לחקר השביטים וראשית החיים עם סוכנויות החלל של ארה"ב ואירופה. פרופ' בר־נון הקים מעבדה יחידה במינה לחקר שביטים וחלק נכבד ממחקריו היה קשור למשימות החלליות וויאג'ר, ג'יוטו, קאסיני ורוזטה.

עקיבא נפטר ב-25 בינואר 2017. זוהי השנה הראשונה בו מוענקת מלגה לזכרו. המלגה הוענקה לתלמיד תואר שלישי מתחום המדעים הפלנטריים – דולב באשי.

דולב באשי עם נורית בר-נון - מלגה לזכרו של פרופ' בר-נון

מלגה ע"ש ד"ר רפי כצמן

ד״ר רפי כצמן היה בוגר החוג לגאופיזיקה שנסע לעשות פוסט-דוקטורט בחו"ל ונהרג בתאונת דרכים עם אשתו בארה"ב שנת 1998. המלגה לזכרו מוענקת לתלמיד בתחום הגיאופיזיקה. השנה המלגה מוענקת לתלמיד תואר שני – ירין אבוקרט.

ירין אבוקרט - מלגת כצמן

מלגה ע"ש פרופ' דן לבנטל

פרופ׳ דן לבנטל ז"ל היה איש סגל בכיר בחוג לגאופיזיקה.הוא נפטר בשנת 2000. אלמנתו, גב' לבנטל תורמת כל שנה מלגה לזכרו. השנה המלגה מוענקת לתלמיד תואר שני – ניב קרן.

מלגה ע"ש ד"ר רנה סמואלס-עופרן

רנה סמואלס-עופרן היתה חוקרת בחוג לגאופיזיקה משנת 2006 בצוות המחקר של פרופ' פנחס אלפרט. היא נפטרה בשנת 2014 לאחר מאבק קשה וממושך במחלת הסרטן. המלגה לזכרה מוענקת מכספי תרומה של משפחת סמואלס (הוריה) לתלמיד בתחום מדעי האטמוספירה. השנה המלגה מוענקת לתלמיד תואר שלישי אסף הוכמן שגם העביר הרצאה בנושא המחקר שלו:  שינויי אקלים במזרח הים התיכון במאה ה-21.

אסף הוכמן - מלגת סמואלס עופרן

בזכות המלגות הללו תלמידי המחקר מסוגלים להקדים את מלוא זמנם ללימודים ולקדם את המחקר בתחום מדעי כדור הארץ בהיבטיו השונים: הסביבה הפיזית והסביבה האנושית. אנו נמשיך לשאוף לפתח דור של חוקרים צעירים המנסים ללמוד ולחקור אתגרים סביבתיים "כי יש תשובות שמסתתרות שם בחוץ".