שאלות ותשובות נפוצות
יש לבחור את תכנית הלימודים לפני תחילת השנה הראשונה. ניתן לעבור מהמסלולים המשולבים למסלול פיזיקה חד-חוגי באישור ועדת הוראה. במקרה של מעבר כזה יש להשלים את הקורסים הרלוונטיים למסלול החדש.
התוכנית הדו-חוגית מיועדת לתלמידות.ים המעוניינות.ים להרחיב אופקים בפיזיקה במקביל ללימודים בחוג נוסף בפקולטה או בפקולטה אחרת. ציוני הקורסים בתוכנית דו-חוגית יינתנו בכל חוג בנפרד. התואר הניתן בתוכנית זו הוא .B.Sc.
תלמידות.ים שיסיימו את לימודיהן.ם בתוכנית דו-חוגית עם פקולטה אחרת ויבקשו להמשיך לתואר שני בפיזיקה יחויבו בלימודי השלמה שייקבעו עם ועדת ההוראה ללימודי המשך. יחד עם זאת, בתכנון מראש מול הוועדה החל מהשנה, ניתן ללמוד את כל קורסי ההשלמה הנדרשים כבר בהלך התואר.
ניתן להתחיל את לימודי התואר הראשון בסמסטר א' בלבד מאחר שהקורסים הנלמדים בסמסטר א' מהווים דרישת קדם לקורסים הנלמדים בסמסטר ב' . עם זאת, תתאפשר קבלה לסמסטר ב' לתלמידות.ים שלמדו את הקורס מבוא מתמטי לפיזיקאים 1, או קורס שקול אליו, במוסד אקדמי מוכר לדוגמא חדו"א והשלמה לחשבון אינטגרלי של האו"פ.
כן, ניתן להגיש בקשה לוועדת הוראה לפטור מקורסים שנלמדו במוסד אקדמי אחר. לבקשה יש לצרף אישור על הקורסים שנלמדו, ציונים ופירוט תוכן הקורסים. כמו כן קיים "אפיק מעבר מהאוניברסיטה הפתוחה", אפיק זה יאפשר לסטודנטיות.ם להתחיל את דרכן.ם האקדמית במסגרת הגמישה של האוניברסיטה הפתוחה ואחר כך, אם יבחרו לעשות כן, להשלים לימודים לתואר ראשון חד-חוגי בפיזיקה בביה"ס לפיזיקה ולאסטרונומיה פרטים: http://www.openu.ac.il/afik/TAU_physics.html.
הקורסים בפיזיקה בנויים נדבך על גבי נדבך. קביעת דרישות קדם לקורס נועדה בכדי למנוע השתתפות בקורס ללא הידע המוקדם הדרוש עבורו.
ישנן.ם תלמידות.ים שבכוחן.ם ללמוד יותר מהעומס המקובל והממוצע, אך גם לתלמידות.ים אלו עדיף להשקיע את מירב זמנם ומרצם בהעמקה בקורסים הכלולים במסגרת הרגילה, במקום ללמוד קורסים נוספים. אם את.ה בכל זאת מעוניין.ת להירשם לקורסים נוספים, עליך לקחת בחשבון שאת.ה עלול.ה לטעות בהערכת יכולת הלימוד שלך, ולכן מומלץ שהעומס הנוסף יפוזר בין מספר סמסטרים. אם מתברר לך תוך כדי הלימודים שנטלת על עצמך עומס גדול מדי - וותר מיד על חלק מן הקורסים.
ראשית, ניתן להיעזר במורה הקורס ובמתרגלות.ים במהלך שעות הקבלה שלהן.ם. מעבר לכך עליך להשקיע מאמץ וזמן בלימוד, בקריאת ספרות עזר ובפתרון תרגילים. פעמים רבות, מה שלא היה ברור בקריאה ראשונה נעשה ברור בקריאה השנייה או השלישית.
אנו בבית הספר נסייע לך ככל האפשר להתגבר על החומר שתפסיד.י בשל שירות מילואים. יחד עם זאת, אנו ממליצים לפעול במידת האפשר לדחיית השירות לחודשי חופשת הקיץ, או לפחות לקיצור משמעותי שלו. אם לאחר פנייתך לקיצור השירות עדיין נדרש ממך שירות של יותר משבועיים במהלך שנת הלימודים, פנה.י ליועץ שנת הלימודים שלך. אם מתקיימת בחינה במועד בו הנך במילואים, את.ה רשאי.ת לבקש להבחן במועד מיוחד.
אבחון לימודי מתבצע במרכז לאבחון לקויות למידה של דקאנט הסטודנטים, טלפון: 03-6409692.
משך הלימודים לתואר ראשון ברוב תוכניות הלימוד הוא 3 שנים (שישה סמסטרים). תלמיד.ותים יורשו להאריך את משך הלימודים במקרים חריגים ובאישור ועדת ההוראה. התוכנית המשולבת בפיזיקה והנדסת חשמל היא תוכנית ארבע שנתית.
ככלל, תכניות הלימודים במסלולים השונים מובנות, אך קיימת גמישות קלה בבניית מערכת השעות.
תואר ראשון בפיזיקה מהווה הכשרה בסיסית להמשך בתחום. המתמטיקה תופסת כמחצית מהלימודים בתחילת הדרך ובסה"כ כשליש מההכשרה הבסיסית. בתוכנית המשולבת עם מתמטיקה קיימת חלוקה שווה בין פיזיקה למתמטיקה.
מדי שנה מוענקות תעודות הצטיינות על הישגים בולטים מטעם רקטור האוניברסיטה ודיקאן.ית הפקולטה. אמות המידה נקבעות על ידי הדקאן.ית מדי שנה. לקבלת תואר ראשון בהצטיינות יש לסיים בממוצע ציונים גבוה מ-90 ולהצטיינות יתרה בממוצע גבוה מ-95.
תלמידות.ים בעלי נתוני קבלה גבוהים זכאיות.ם למלגת לימודים, כדי לבדוק את זכאותך למלגה זו יש לבדוק בקישור: מלגות נוספות ניתנות במסגרת תוכנית המצטיינים של ביה"ס בשנה ג'. ניתן להגיש מועמדות למלגות שונות עבור התואר הראשון מחוץ למסגרת ביה"ס. לפרטים נוספים באתר הדקאנט: http://deanstudents.tau.ac.il/scholarships.html.
כן. במסגרת תוכנית הלימודים בשנה השלישית מבצעים פרויקט המזכה את התלמיד.ה בנקודות זכות לתואר. ניתן לבצע את הפרויקט גם במעבדות מחקר בביה"ס.
לא מתקיים סמסטר קיץ בבית הספר לפיזיקה. תלמידות.ים משנה ב' ומעלה יכולים לבצע עבודת מחקר במעבדות המחקר של חברי.ות הסגל בחודשי הקיץ.
לא. בלימודי התואר הראשון נלמדים קורסי מבוא וקורסים בסיסיים. בשנה השלישית ניתן לבחור כקורסי בחירה קורסים מתחומי ההתמחות האפשריים לתארים מתקדמים כגון אסטרופיזיקה, חלקיקים, גרעין, חומר מעובה ועוד.
תחום ספציפי להתמחות נבחר רק בתואר השני בפיזיקה.