תוכנית לימודים לתואר "מוסמך אוניברסיטה" בסטטיסטיקה - מסלול לימודים בסטטיסטיקה ומדעי המידע

עודכן: 26.07.2021

סטטיסטיקה עוסקת בניתוח נתונים והסקת מסקנות מתוכם והיא כלי מרכזי בכל תחומי המדע והטכנולוגיה. התוכנית מכשירה תלמידים לעסוק בצדדים המעשיים של הסטטיסטיקה וגם מעניקה להם רקע תיאורטי למחקר בתחום.

במידת הצורך יידרש התלמיד ללמוד את הקורסים הבאים (או קורסים אחרים באישור היועץ) מתוכנית התואר "בוגר אוניברסיטה" של החוג לסטטיסטיקה: 'תיאוריה סטטיסטית' *, 'הסתברות למדעים' *, 'מודלים סטטיסטייים א'' ** ובנוסף, אחד מבין הקורסים: 'מודלים סטטיסטיים ב'' ** או 'חישוב סטטיסטי'.

* שעות הקורס לא ייכללו במניין השעות לתואר מוסמך.

** קורסים אלה ישוקללו כ-2 ש"ס במניין השעות לתואר.

תוכנית לימודים לתואר "מוסמך אוניברסיטה" בסטטיסטיקה (מסלול לימודים בסטטיסטיקה ומדעי המידע)

בלחיצה על מספר ו/או שם הקורס בטבלאות למטה, ניתן לראות את שיבוץ וסילבוס הקורס במערכת השעות.

לא כל קורס בחירה או סמינר יילמד בכל שנה. יש לבדוק במערכת השעות לגבי הקורסים והסמינרים המתקיימים השנה.

קורסי חובה

מס' הקורס

שם הקורס

ש'

ת'

מש'

דרישות קדם

סמינר בסטטיסטיקה לתואר שני

נושאים נבחרים במתמטיקה לסטטיסטיקאים

תיאוריה סטטיסטית מתקדמת

סמינר המעבדה לסטטיסטיקה

סה"כ שעות לימוד: 11

סה"כ שעות משוקללות: 11

קורסי בחירה

0365.xxxx

קורסים בהיקף של 19 ש"ס. מהן 13 ש"ס לפחות מתוך רשימת קורסי הבחירה במסלול לתואר שני בסטטיסטיקה וחקר ביצועים. את שאר הנקודות ניתן לצבור מתוך קורסים מתקדמים בחוגים אחרים באישור היועץ האקדמי [1].