פרויקט בניית הננו-לוויינים באוניברסיטת תל אביב

הננו-לווין הראשון של אוניברסיטת תל-אביב - TAU-SAT1

פרויקט בניית הננו-לוויינים באוניברסיטת תל אביב
בתמונה - הלוויין. קרדיט: ד"ר דיאנה לאופר.

שלב בפרויקט חדש באוניברסיטת תל אביב של בניית ננו-לוויינים, הננו-לוויין הראשוןTAU-SAT1, הסתיים בסוף חודש ספטמבר, לפני סגר הקורונה השני. הפרויקט הוא תוצר של שיתוף פעולה של הפקולטה להנדסה והפקולטה למדעים מדויקים כולל בית הספר לסביבה ומדעי כדור הארץ.

 

מטרות המחקר נקבעו בשיתוף פעולה עם מחלקת סביבת חלל במרכז למחקר גרעיני שורק, של מדידת קרינה קוסמית וריכוזי חמצן אטומי בגובה 400 ק"מ, מדידות חשובות בסביבת החלל הקרוב.

 

הננו-לוויין שגודלו 10על 10 על 30 ס"מ ומשקלו כ-2.3 ק"ג הוא פרויקט ייחודי בו משולבים סטודנטים ותלמידי מחקר בניהולו של ד"ר מאיר אריאל, פרופ' קולין פרייס וד"ר עופר עמרני.

 

כל שלבי הבנייה והבדיקות נערכו באוניברסיטת תל אביב, בחדר נקי שהוקם במיוחד באוניברסיטה. הבדיקות התרמיות נערכו במערכת ששימשה בעבר לסימולציות קרח שביטים (של פרופ' עקיבא בר-נון ז"ל) שעברה את התאמות הנדרשות.

 

הלוויין יצא לדרכו ליפן לבדיקות טרום טיסה בסוכנות החלל היפנית JAXA. בהמשך יישלח לארה"ב, שם הוא יורכב על חללית אספקה של נאס"א לשיגור לתחנת החלל. מועד השיגור נקבע ל-1 בפברואר 2021 והננו-לוויין TAU-SAT 1 ישוחרר מתחנת החלל בגובה של 400 ק"מ מעל פני כדור הארץ ויקיף אותו במהירות של כ- 28,000 קמ"ש.

 

 

כתבה נרחבת בנושא פורסמה באתר YNET >

 

 

 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>