פרופ׳ צבי בן-אברהם נבחר כחבר חוץ באקדמיה למדעים של רוסיה

פרופ' צבי בן-אברהם מהחוג לגאופיזיקה בבית הספר לסביבה ולמדעי כדור הארץ

פרופ׳ צבי בן-אברהם נבחר כחבר חוץ באקדמיה למדעים של רוסיה
פרופ' צבי בן-אברהם עם נשיא האקדמיה למדעים של אזרבייג'ן

האקדמיה הרוסית למדעים היא הגוף המדעי הגבוה ביותר ברוסיה, המרכזת את טובי אנשי המדע ברוסיה. בכל שנה מעניקה האקדמיה חברות למעטי מעט נבחרים מהקהילה המדעית הבין-לאומית.

בטקס שנערך ביום שישי ה-15 בנובמבר נבחרו חברים חדשים באקדמיה למדעים וביניהם פרופסור צבי בן-אברהם, חוקר הים. פרופסור בן-אברהם הוא חתן פרס ישראל וחבר באקדמיה הישראלית למדעים.

צבי יזם וביצע מחקרים חובקי עולם, כתב מאות מאמרים וספרים והדריך עשרות רבות של סטודנטים לתארים מתקדמים. הוא ייסד והוביל את המרכז לחקר ים המלח, המרכז הישראלי לחקר הים התיכון, בית הספר למדעי הים ע"ש צ'רני. פרופסור בן-אברהם מצטרף לקבוצה מצומצמת ונבחרת של ארבעה ישראלים אשר נבחרו כחברים באקדמיה הרוסית למדעים, הכוללת את הפרופסורים חברי פרס הנובל דן שכטמן (טכניון) ואהרון צ'חנובר (טכניון), פרופ' יהושוע יורטנר (אוניברסיטת תל אביב) לשעבר נשיא האקדמיה למדעים הישראלית, ופרופ' שפי גולדווסר (מכון וויצמן ו-MIT), זוכת פרס טיוריג.

בחירתו של צבי היא הישג מרשים ביותר, גאווה אמיתית לישראל.