רישום לקורסים

עודכן: 11.03.2024

רישום לקורסים

רישום לקורסים במערכת הבידינג

בשיטת המכרז, המוכר גם בשמו בידינג, עורכים "מכירה פומבית" אונליין על מקום בקורס: כל תלמידה או תלמיד יקבלו כמות של נקודות וירטואליות, שאותה יש לחלק בין הקורסים שלהם ירצו להירשם. לאחר שקלול הנתונים, יתקבלו לקורסים סטודנטים וסטודנטיות שהעניקו להם את מספר הנקודות הרב ביותר. שיטה זו אינה מבוססת על העיקרון שכל הקודם זוכה, אלא היא שוויונית ביותר ומאפשרת רישום מכל מקום בעולם שיש בו נגישות לאינטרנט.

גם אם לא הצלחת להירשם לקורס יש לך הזדמנות נוספת לעשות זאת בסבב בידינג נוסף. לעיתים יש קורסים שעדיין יש בהם מקומות או שהתפנו כאלה לאחר שתלמידים ותלמידות ביטלו את ההשתתפות בהם. בסבב השני שוב מוקצית לכל תלמיד אותה כמות נקודות וירטואליות, וגם כאן מתקבלות התוצאות כיומיים לאחר סיום הבידינג.

לעיתים שני סבבי הבידינג אינם מספיקים ולכן מתקיים "שבוע שינויים" במהלך השבועיים הראשונים לסמסטר, ובו ניתן להתנסות בקורס ולהחליט אם ממשיכים בו או מנסים לעבור לקורס אחר. השינויים נעשים במזכירות החוג.

1. הרישום בפקולטה מתקיים לכל סמסטר בנפרד, למעט בבתי הספר לכימיה ולסביבה ובחוג לגאוגרפיה, שבהם מתקיים רישום שנתי.

2. גישה למערכת הרישום תתאפשר אך ורק לתלמידים ולתלמידות אשר שילמו את המקדמה על חשבון שכר הלימוד לשנת הלימודים. הוא הדין לגבי תלמידות ותלמידים ששכר הלימוד שלהם ממומן על ידי גורם חיצוני או שזכו בפרס לימודים.

3. תלמיד חדש או תלמידה חדשה יקבלו לדוא"ל הודעה אישית המפרטת את תאריכי הכנסים ואת סדרי הרישום.

לכל סטודנט או סטודנטית שהסדירו את מקדמת שכר הלימוד יישלח באופן אוטומטי קוד אישי למערכת "מידע אישי" תיבת דוא"ל של אוניברסיטת תל אביב. לאחר כניסה ראשונית למערכת ניתן לבצע "עקוב אחריי" מהדוא"ל האישי שלכם באוניברסיטת תל אביב לדוא"ל האישי שלכם. כך תימנעו מאי-קבלת מידע חשוב.

כל המידע לתלמידים ולתלמידות יישלח בדואר האלקטרוני האישי. יש לבדוק באופן שוטף את הדואר האלקטרוני שלך.

4. בקורס שיש בו שיעור ותרגיל, יחויבו התלמיד או התלמידה להירשם הן לשיעור והן לתרגיל. תלמידה או תלמיד שהשתתפו בקבוצה שלא נרשמו אליה לא יורשו לגשת לבחינה, ואם ניגשו, הציון לא יוכר. הוספת שם התלמיד או התלמידה ברשימת הנוכחות על ידי המורה או מתן אישור על ידי מורה להצטרפות לקבוצה אינם בבחינת רישום לקורס.

5. חל איסור להירשם לקורסים שחופפים ביניהם באופן מלא או חלקי בשעות הלימוד ללא אישור מוועדת ההוראה של החוג. תלמידה או תלמיד אשר יימצא אצלם רישום לקורסים חופפים בתום הרישום המאוחר, יבוטל אחד הקורסים באופן אקראי וללא התרעה.

6. מומלץ לבדוק את לוח הבחינות קודם הרישום לקורסים ולהימנע מבחינות חופפות.

7. בכל הנוגע לרישום לקורס מחוץ לפקולטה, להשתתפות ולבחינה בו, חל על תלמיד והתלמידה התקנון של הפקולטה או של החוג שנותנים את הקורס. בכל הנוגע לקורסי הפקולטה, חל על תלמידי ותלמידות פקולטות אחרות תקנון הפקולטה למדעים מדויקים.

8. סטודנט או סטודנטית שהתקבלו לאחד מחוגי הפקולטה ולא ביצעו רישום לקורסים בחוג זה, לא ייחשבו כתלמידי או תלמידות החוג.

הרישום לקורסים בסמסטר ב' תשפ"ד יתקיים בתאריכים אלה:

מקצה ראשון - יחל ביום ראשון 7/4/2024 בשעה 11:00 ועד יום רביעי 10/4/2024 בשעה 10:00.

מקצה שני -יחל ביום ראשון 5/5/2024 בשעה 11:00 ועד יום רביעי 8/5/2024, בשעה 10:00.

ביטול קורסים:

ניתן לבצע ביטול רישום לקורס בתאריכי המקצים הנ"ל דרך מערכת הבידינג.

הביטול יבוצע מתחילת הסמסטר ועד לתאריך 6.6.2024  דרך "מידע אישי לתלמיד".

קורסים שלא יבוטלו עד תום השבוע השני של הסמסטר, 6.6.2024, יחויבו בשכר לימוד וזאת גם אם לא השתתף.ה הסטודנט.ת.

מידע נוסף על אופן הרישום לקורסים - במצגת ההדרכה על הרישום לבידינג (מומלץ לצפות במצגת).

רישום לחובות אוניברסיטאיות:

אנגלית

יש להגיע עד תום הסמסטר השלישי מתחילת הלימודים באוניברסיטה לרמת "פטור" באנגלית. יש להירשם לקורסים המתאימים לרמה שהושגה בבחינות המיון באנגלית.

היחידה ללימודי שפות עורכת קורסים ברמות שונות לתלמידים ולתלמידות שלא השיגו רמת "פטור" במבחני המיון.

תלמידות ותלמידים שלא השיגו ציון "פטור" בבחינות המיון יחויבו להשתתף בקורס בהתאם לרמה שאליה סווגו ולהגיע לרמת "פטור" עד תום הסמסטר השלישי ללימודים. הודעות מפורטות באשר למועדי הרישום יפורסמו באתר האינטרנט ובאתר היחידה ללימודי שפות.

הרישום לקורס ברמת "טרום בסיסי" מתבצע במשרדי בית הספר להוראת שפות, בניין ווב, חדר 205. מועדי הרישום מתפרסמים באתר היחידה ללימודי שפות.

הרישום לקורס ברמת "בסיסי" מתבצע במשרדי בית הספר להוראת שפות, בניין ווב, חדר 205. מועדי הרישום מתפרסמים באתר היחידה ללימודי שפות.

הרישום לקורס ברמת "מתקדמים" יתקיים באתר האינטרנט במחיצה "מידע אישי לסטודנט".  לרישום יש להקיש את מספר תעודת הזהות והסיסמה.

מערכת השעות של קורסי אנגלית מתפרסמת ביחידה ללימודי שפות.

פרטים נוספים בתקנון הכלל אוניברסיטאי באתר האוניברסיטה.

שיעורי עברית:

החייבים והחייבות בלימודי עברית יידרשו להשלים חובה זו במהלך שני הסמסטרים הראשונים ללימודים.

ראו פירוט בתקנון הכלל אוניברסיטאי.