תחומי מחקר - פיזיקת חומר מעובה עיונית
המונח "חומר מעובה" מתיחס למערכות פיזיקליות בעלות מספר רב של חלקיקים הנמצאים במגע קרוב זה עם זה. בשל כך עוסקת הפיזיקה של החומר המעובה כמעט בכל תחומי הפיזיקה, פרט לאלו המתמקדים בחלקיקים האלמנטריים עצמם או בסוגיות הקשורות לאסטרופיזיקה והיקום כולו.
הקבוצה התאורטית עוסקת במגוון רחב מאוד של נושאי מחקר, מנוזלים ומוצקים לא מסודרים כמו זכוכיות, דרך גבישים נוזליים ומערכות רכות מעולם החי, וכלה במוצקים בעלי סדר אקזוטי כמו קווזיגבישים. בפרט, ההתנהגות של האלקטרונים עצמם, במערכות שונות, מובילה לפאזות קולקטיביות בלתי צפויות כמו על-מוליכים, "נוזלי פרמי", "נוזלי לוטינגר", ולפאזות שנתגלו לאחרונה בהן הסדר מתואר בשפת הטופולוגיה.
החוט המקשר בין נושאי המחקר השונים הוא העובדה שההתנהגות הקולקטיבית, של מערכת מורכבת, שונה מאוד ממה שניתן היה לצפות מההתנהגות של החלקיקים המרכיבים אותה, כפי שתואר לפני שנים רבות במאמרו המפורסם של חתן פרס נובל בפיזיקה, פיליפ אנדרסון, שכותרתו "יותר זה אחר".
חוקרים.ות:
אמנון אהרוני*, אלי אייזנברג, רוני אילן, דוד אנדלמן*, אורה אנטין*, רפאל ביסטריצר, דוד ברגמן*, יוחאי בר סיני, משה גולדשטיין, ד"ר דומיניק מקסימיליאן ג'וראשק, יחיאל דישטניק*, טוביאס הולדר, רון ליפשיץ, רומן מינץ*, ערן סלע, ויקטור פלרוב, יעקב קנטור, משה שורץ*.
*אמריטוס