סוג האירוע

02 במרץ 2014, 12:00
בניין שנקר, אולם מלמד 006
הרצאת צהרי יום א'

אלפי מדידות, אשר נערכו במשך עשרות השנים האחרונות בעיקר במאיצי חלקיקים, הביאו להבנה של כל התופעות בהן מעורבים החלקיקים שנצפו עד כה במסגרת תיאורית "המודל הסטנדרטי". החלקיק האחרון בתיאוריה - חלקיק ההיגס - התגלה לפני פחות משנתיים  במאיץ ה-HLC בשוויץ. ההצלחה הגדולה של המודל הסטנדרטי צריכה להסתיים באנרגיות גבוהות מאנרגיות המאיצים שלנו, או בקבועי צימוד מתחת לתחום הרגישות של הניסויים הנוכחיים. לכן מצופה שהרחבת הניסויים אל מעבר למעטפת זו, תוביל לתגליות חדשות שיורו את הדרך אל "הפיזיקה החדשה". המחקר בפיזיקה החלקיקים מתמקד כיום בתחום זה, תוך ניצול הגידול באנרגיה של ה-LHC, שיפורים ברגישות הניסויים ורעיונות חדשים. בהרצאה זו אסקור את המצוד אחר חלקיקים חדשים ותופעות אחרות הנחזות על-ידי תיאוריות שנועדו להרחיב את המודל הסטנדרטי, ואתמקד בחלקיקים ארוכי-חיים ובמחקר המתבצע באוניברסיטת תל-אביב.