תכנית לימודים משולבת במדעי המחשב ובהנדסת חשמל ואלקטרוניקה

עודכן: 19.07.2018

(196 ש"ס) *

קורסים, שעות ודרישות קדם:

תכנית הלימודים המשולבת בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה ובמדעי המחשב משותפת לבית הספר להנדסת חשמל ולבית הספר למדעי המחשב ומיועדת להכשיר מהנדסים  בעלי ידע רחב בחומרה ותוכנה, שיהוו את הדרג המוביל במחקר ובפיתוח בתעשיות ה- High Tech של שנות האלפיים. בוגרי התכנית יוכלו להשתלב בתעשיות עתירות הידע במגוון רחב של עיסוקים הנדסיים-מדעיים בהנדסת מחשבים ותוכנה.

תכנית הלימודים מדגישה את הבסיס התאורטי-מדעי של מקצועות הלימוד ומקנה לבוגר את הכלים להתמודד עם טכנולוגיות עכשוויות ועתידיות. בנוסף, בוגרי התכנית יוכלו להשתלב בלימודים לתארים מתקדמים ובמחקר בתחומי  ההנדסה השונים ובמדעי המחשב.

חלקה הראשון של תכנית הלימודים מוקדש להקניית התשתית הפיזיקלית והכלים המתמטיים הדרושים לסטודנטים בהמשך לימודיהם ובפעילות העתידה כמהנדסים וכחוקרים, וללימוד מקצועות בסיסיים במדעי ההנדסה ובמדעי המחשב. חלקה השני של תכנית הלימודים מיועד להרחבת התשתית ולהעמקתה במקצועות המיוחדים להנדסת מחשבים ולתוכנה, ובמקצועות רלוונטיים בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה ובמדעי המחשב, שמהווים את בסיס הידע המשותף לכל העוסקים במקצוע. במסגרת החלק הזה של תכנית הלימודים, הסטודנטים יוכלו להתמחות במגוון תחומים, השייכים לספקטרום שבין הנדסת חשמל למדעי המחשב והממשק ביניהם. אלו כוללים: חומרה, תקשורת, עיבוד אותות, בקרה, רשתות מחשבים, אבטחת מידע, הנדסת תוכנה , מדעי המידע (כולל למידה חישובית), תיאוריה של מדעי המחשב ועוד.

* סטודנטים בתוכנית מצטיינים יוכלו לבצע פרויקט מחקר ולהתחיל אותו כבר בשלב מוקדם של הלימודים.

תנאי מעבר משנה לשנה

מצב לימודים תקין בכל הקורסים וממוצע ציונים 70 ומעלה בנוסף לתנאים המפורטים בתקנון.

סדר הלימודים

משך הלימודים ארבע שנים. תקנון הלימודים, עבודות ובחינות, מעבר משנה לשנה, מרכיבי ציון הגמר ושקלולם והמשך הלימודים לתואר שני ולתואר שלישי הם כנהוג בתכניות הלימודים בפקולטה להנדסה ובבית הספר למדעי המחשב.
הסטודנטים רשומים כתלמידים בשתי הפקולטות, בפקולטה למדעים מדויקים ובפקולטה להנדסה  ומקבלים את התואר משתי הפקולטות.
הסטודנטים יירשמו לקורסים באמצעות מזכירות הסטודנטים של כל פקולטה בהתאם להנחיות.

על מנת להיות זכאים לתואר, נדרשים הסטודנטים לצבור 196 שעות לפחות, (כולל 4 שעות קורסי העשרה מתכנית "כלים שלובים"*). קורסי ההתמחות מהווים כ-42 שעות מתוך מכסה זאת, והם יתחלקו בצורה שווה בין הנדסת חשמל ומדעי המחשב.

בוגרי התוכנית יקבלו תואר ראשון (B.Sc.) בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה ומדעי המחשב.

לרשימת הקורסים, השעות ודרישות הקדם >

* מידע על קורסי העשרה מתכנית "כלים שלובים" נמצא באתר "כלים שלובים".