תכנית הלימודים לתואר "מוסמך אוניברסיטה" בלימודי הסביבה - מסלול קיימות בסביבה עירונית

עודכן: 22.08.2019

על התלמידים להתעדכן בהנחיות ובנהלים שנמצאים בידיעון.

קיימות היא צורת חשיבה המאפשרת לנתח שינויים עתידיים ולפתח אמצעים להתמודדות עם אתגרים והזדמנויות ששינויים כאלה מעוררים. התווך העירוני, שעד 2050 צפוי לרכז כ 75% מכלל האוכלוסייה האנושית, הוא צומת אקוטית של אתגרים סביבתיים, חברתיים וכלכליים. ההתמודדות עם אתגרי העירוניות במאה ה-21 דורשת חשיבה מתוחכמת ויכולת מתקדמת להחיל את עקרונות הקיימות בתנאי צמיחה דמוגרפית ושינויים טכנולוגיים דינמיים. מסלול קיימות בסביבה העירונית מציע גישה יצירתית, עתידנית ובעלת חזון ללימוד האתגר העירוני במאה ה 21.

בוגרי המסלול יהיו בעלי כישורים שיאפשרו להם גישה לתפקידי ניהול במערכות עירוניות המכוונות להגברת החוסן הסביבתי והשאיפה לניהול מקיים של מערכות מוניציפאליות.