תכנית לימודים לתואר "מוסמך אוניברסיטה" במתמטיקה שימושית

עודכן: 22.08.2019

קורסים, שעות ודרישות קדם:

לימודי התואר "מוסמך אוניברסיטה" במתמטיקה שימושית מיועדים:

• להכשיר תלמידי מחקר אשר יוכלו להמשיך לימודיהם לתואר דוקטור לפילוסופיה.

• להכשיר אנשי מקצוע אשר יוכלו לעבוד בצורה עצמאית בתחום התמחותם.

על התלמיד:

1. להשתתף בשמונה קורסים סמסטריאליים מתקדמים. בתום כל סמסטר תתקיים בחינה או עבודה בכל אחד מהקורסים.

2. להשתתף בשני סמינרים (או לחלופין סדנאות) מתקדמים בשתי שנות הלימודים הראשונות.

הרכב שמונת הקורסים המתקדמים יהיה כדלקמן:

1. קורסי חובה: 'יסודות האנליזה המודרנית' ו'שיטות במתמטיקה שימושית 1'.

2. שישה קורסים סמסטריאליים מתכנית הלימודים לתלמידי תואר מוסמךבמתמטיקה שימושית (לא כולל קורסי החובה).

סמינרים:

על התלמיד להשתתף בלפחות סמינר או סדנא אחת מתכנית הלימודים לתלמידי תואר "מוסמך אוניברסיטה" במתמטיקה שימושית. ניתן לקחת סמינר אחד באישור היועץ מרשימת הסמינרים בבית הספר למדעי המתמטיקה. במקרה של סמינר לתואר בוגר, דרוש גם אישור של המרצה שהיקף העבודה של התלמיד בסמינר מתאים לסמינר לתואר מוסמך.

הערות:

1. תלמידים שלמדו מתמטיקה לתואר בוגר יוכלו, בתנאים מסויימים, לקבל פטור מקורסי החובה לפי החלטה של ועדת ההוראה לתואר "מוסמך אוניברסיטה" של החוג למתמטיקה שימושית, וללמוד במקומם קורסים אחרים.

2. בתנאים מסויימים ניתן לבחור עד שני קורסים סמסטריאליים מתקדמים אחרים, באישור היועץ, ובהמלצת המנחה מבין:

1. קורסים לתלמידי מוסמך בבית הספר למדעי המתמטיקה.

2. קורסים מתקדמים לתלמידי מוסמך בפקולטות למדעים מדויקים ולהנדסה.

3. קורסים מתקדמים לתואר בוגר במתמטיקה, באישור היועץ לתלמידי מוסמך. במסגרת התכנית לתואר שני, קורס זה ייחשב לקורס בהיקף של 3 שעות, אפילו אם מספר השעות בפועל ולצרכי שכר לימוד גבוה יותר.

לרשימת הקורסים, השעות ודרישות הקדם >