ידיעון - פיזיקה - מסלול לימודים מואץ לתואר שני בפיזיקה
המסלול המואץ לתואר השני מאפשר להתחיל בלימודי התואר השני בסמסטר ב' של השנה השלישית ומאפשר לסיים תואר ראשון ושני בארבע שנים וחצי (חמש וחצי במסלול הדו-חוגי עם הנדסת חשמל).
המסלול מיועד לכל התלמידות והתלמידים שישתתפו בתוכנית המצטיינים בשנה השלישית בפיזיקה, ושיבצעו במסגרתה מחקר בהנחיית חבר או חברת סגל בבית הספר. באישור המנחים והמנחות, יוכלו להתחיל בתואר השני במעמד מיוחד בסמסטר ב', ולהפוך את פרויקט המצטיינים לתחילת מחקר בתואר השני, תוך התקשרות פורמלית עם המנחים. באופן זה יאפשר הסמסטר הראשון של פרויקט המצטיינים לתלמידים ותלמידות ולמנחים ומנחות לצבור ניסיון בעבודה משותפת ולקבל החלטה מושכלת על המעבר לתואר השני המואץ. בסוף השנה השלישית, ולאחר שהתלמידות והתלמידים יגישו דו"ח ביניים קצר על הפרויקט, והמנחות והמנחים יאשרו שהמחקר מתקדם כראוי לקראת תזה לתואר שני, ייחשבו התלמידים והתלמידות כמי שעמדו בפרויקט המצטיינים.
הפרויקט יחליף שני ניסויים של מעבדה ג'. כמו כן, משתתפי המסלול המואץ יקבלו פטור מאחד מקורסי המבוא (מבוא לאסטרופיזיקה שמספרו 0321-3108, ומבוא לחלקיקים וגרעין שמספרו 0321-3804), כלומר במסלול פיזיקה מורחב ייקחו קורס מבוא אחד במקום שניים, ובמסלולים המשולבים (מתמטיקה-פיזיקה, מדעי המחשב-פיזיקה, הנדסת חשמל-פיזיקה), שבהם בכל מקרה חייבים רק בקורס אחד מן השניים, יהיו פטורים משניהם.
התלמידות והתלמידים שיסיימו את חובותיהם לתואר ראשון בתום השנה השלישית (עם ההקלות האמורות ובתנאים הנזכרים) יקבלו זכאות לתואר ראשון וימשיכו בתואר השני במעמד "מן המניין". תלמידים ותלמידות שלא יסיימו את החובות, יופסקו לימודיהם בתואר השני במעמד מיוחד, ויחזרו למסלול הרגיל לתואר ראשון (ובפרט יצטרכו להשלים את קורס המבוא החסר), ויוכלו להמשיך אחריו לתואר שני רגיל. תלמידות ותלמידים שיתעכבו בסיום חובותיהם לתואר שני יטופלו כמו יתר תלמידי ותלמידות התואר השני. התלמידים והתלמידות שיצליחו בלימודי התואר השני יוכלו לעבור למסלול הישיר לדוקטורט לפי הכללים הרגילים.