האולימפיאדה במתמטיקה לנוער

האולימפיאדה במתמטיקה לנוער 2015

28 פברואר 2016
האולימפיאדה במתמטיקה לנוער 2015

באולימפיאדת המתמטיקה הבינלאומית לנוער המסתיימת בימים אלה בצ'אנג מאי, תאילנד, השתתפה נבחרת ישראל ודורגה במקום ה-40 בעולם מתוך 103 מדינות משתתפות. ששת חברי הנבחרת הם אביאל בוג (תלמיד כיתה י', חטיבת הביניים אורן גינזבורג ביבנה), ירון ברודסקי (תלמיד כיתה יא' בקרית החינוך ע"ש עמוס דה שליט ברחובות), בועז גוברמן (תלמיד כיתה י' בקרית החינוך ע"ש עמוס דה שליט ברחובות), ליעם חנני (תלמיד כיתה י' בחטיבת הביניים מרדכי גור במודיעין), דור מצר (תלמיד כיתה י' בתיכון ליאו בק בחיפה) ודור שמויש (תלמיד כיתה יב' בתיכון אורט גוטמן בנתניה).

דור שמויש זכה במדליית זהב, דורג במקום ה-32 מבין 577 משתתפים והפך לישראלי ה-12 שקטף מדליית זהב באולימפיאדה למתמטיקה לנוער; ליעם חנני ודור מצר זכו במדליית ארד; ירון ברודסקי ובועז גוברמן קיבלו ציון לשבח. לדור מצר ודור שמויש זוהי הפעם השנייה להשתתף באולימפיאדה; בתחרות שהתקיימה בקיץ 2014 בקייפטאון, דרום אפריקה, זכה דור שמויש במדליית כסף ודור מצר במדליית ארד.

חמישה מחברי הנבחרת (בוג, ברודסקי, בוגרמן, חנני ושמויש) לומדים באוניברסיטת תל אביב במסגרת תוכנית בנו ארבל לתלמידים צעירים מצטיינים במתמטיקה, ומצר לומד בטכניון במסגרת תוכנית "מתיכון לטכניון".

מאמן הנבחרת הוא לב רדזיוילובסקי ראש הנבחרת לאולימפיאדה הוא דן כרמון, שניהם תלמידי דוקטורט בבית הספר למדעי המתמטיקה באוניברסיטת תל אביב.