תכנית לימודים חד-חוגית בסטטיסטיקה וחקר ביצועים כולל מגמת מדעי המידע

עודכן: 14.12.2016

(שעות לימוד: 119 ש"ס) *

תכנית הלימודים מפתחת ומבססת את הכלים המתמטיים הבסיסיים של הסתברות, סטטיסטיקה וחקר ביצועים. התכנית מורכבת מ- 82 ש"ס קורסי חובה במתמטיקה ובסטטיסטיקה וחקר ביצועים, 24 ש"ס לימודי בחירה בסטטיסטיקה וחקר ביצועים ו- 13 ש"ס לימודים כלליים.

במסגרת הלימודים הכלליים יוכל התלמיד לבחור כל קורס באוניברסיטה, בתנאי שלפחות מחצית השעות תהיינה מקורסי שנה ב' ומעלה, או קורסים המבוססים על קורס קודם.

התלמיד יציין את הקורסים אותם בחר כלימודים כלליים על גבי טופס הרישום לקורסים ויפנה ליועץ החוג לסטטיסטיקה וחקר ביצועים כדי לקבל אישור לכך.

סה"כ היקף השעות בתכנית החד-חוגית - 119 ש"ס, למעט "כלים שלובים"*.

תלמידים מצטיינים בתכנית חד-חוגית בסטטיסטיקה וחקר ביצועים, יוכלו להצטרף ללימודים במגמת מדעי המידע החל משנה ב'. מספר המקומות במגמה מוגבל והשתתפות בה מותנת באישורים פרטניים מוועדת הוראה לסטטיסטיקה וחקר ביצועים ומוועדת הוראה של בית ספר למדעי המחשב בסיום שנה א'.

בסיום החובות יוענק לבוגרים תואר בוגר בסטטיסטיקה וחקר ביצועים. פירוט הקורסים של המגמה יופיע בגליון הציונים.

ראה פירוט תכנית מגמת מדעי המידע בהמשך.

לרשימת הקורסים, השעות ודרישות הקדם בתכנית החד-חוגית בסטטיסטיקה וחקר ביצועים >

מגמת מדעי מידע

תלמידים מצטיינים בתכנית חד-חוגית בסטטיסטיקה וחקר ביצועים, יוכלו להצטרף ללימודים במגמת מדעי המידע החל משנה ב'. שנה א' תעשה בתכנית החד-חוגית הרגילה. מספר המקומות במגמה מוגבל והשתתפות בה מותנת באישורים פרטניים מוועדת הוראה לסטטיסטיקה וחקר ביצועים ומוועדת הוראה של בית ספר למדעי המחשב בסיום שנה א'.

מגמת לימודים זו מקנה לתלמיד השכלה בסיסית וכלים הדרושים לניתוח נתונים מורכבים ורב מימדיים, התמודדות עם עושר ומגוון האינפורמציה שמציג "עידן המידע" המודרני, וזאת בדגש על האספקטים הסטטיסטיים של התחום. לשם כך התוכנית משלבת יסודות מעמיקים במתמטיקה, סטטיסטיקה וחקר ביצועים, עם קורסים ממדעי המחשב שמקנים כלים חישוביים ואלגוריתמים, ומספר קורסים ייחודיים לתוכנית שמשלבים בין תחומי הידע לנושאים בסטטיסטיקה מודרנית יישומית.

המגמה מורכבת מ-96 ש"ס קורסי חובה במתמטיקה, בסטטיסטיקה, חקר ביצועים ובמדעי המחשב, 18 ש"ס לימודי בחירה בסטטיסטיקה ,חקר ביצועים ובמדעי המחשב ו-6 ש"ס לימודים כלליים.

סה"כ היקף השעות במגמת מדעי המידע - 120 ש"ס, למעט "כלים שלובים"*.

לרשימת הקורסים, השעות ודרישות הקדם בסטטיסטיקה וחקר ביצועים - מגמת מדעי המידע >

* על שעות אלה יש להוסיף קורסי העשרה בהיקף של 6 ש"ס במסגרת "כלים שלובים".