מאמר אחרון שפורסם ע"י פרופ' שרה בק, נבחר כזרקור מדע ע"י מצפה הכוכבים ‪ALMA

פרופ' שרה בק מהחוג לאסטרופיזיקה בביה"ס לפיזיקה ולאסטרונומיה באוניברסיטת תל-אביב

מאמר אחרון שפורסם ע"י פרופ' שרה בק, נבחר כזרקור מדע ע"י מצפה הכוכבים ‪ALMA

פרופ' שרה בק מהחוג לאסטרופיזיקה בביה"ס לפיזיקה ולאסטרונומיה, ועמיתיה הבינלאומיים השתמשו ב-ALMA כדי לחקור גז מולקולרי באשכול כוכבים בגלקסיה הקרובה NGC 5253.

ALMA ‏‪הוא המצפה הגדול ביותר על פני כדור הארץ. הוא כל כך רגיש שהוא יכול לראות נר בחצי הדרך לירח והרזולוציה הזוויתית שלו היא פי 10 יותר מאשר טלסקופ החלל האבל. אנו זקוקים לרזולוציה הגבוהה הזאת על מנת לצפות באשכול הצעיר הזה, שגודלו הוא פחות מ-3 שנות אור, בגלקסיה המרוחקת מאיתנו 12 מיליון שנות אור.זהו אשכול הכוכבים הידוע הגדול, הקיצוני, הבהיר והצעיר ביותר (בן מיליון שנה בלבד), והוא יעיל ביותר מפי 50 ביצירת כוכבים כמו שביל החלב. גודלו פחות מהמרחק מהשמש אל הכוכב הקרוב ביותר שלנו, אבל בנפח קטן זה יש כ-100,000 כוכבים מכל הסוגים.

התמונה מתוך המאמר של פרופ' בק מציגה את הכוכבים הישנים של NGC 5253  (באדום), צביר הכוכבים הצעיר (כחול בהיר), ובכחול כהה את הגז המולקולרי נופל אל תוך צביר הכוכבים, שהוא הדלק להולדתם של כוכבים נוספים.

​התמונה מתוך המאמר של פרופ' בק מציגה את הכוכבים הישנים של NGC 5253 (באדום), צביר הכוכבים הצעיר (כחול בהיר), ובכחול כהה את הגז המולקולרי נופל אל תוך צביר הכוכבים, שהוא הדלק להולדתם של כוכבים נוספים.