צוות בינתחומי הצליח למצוא כתובת דיו חדשה, שאינה נראית בעין בלתי מזויינת, הכתובה על צידה ההפוך של כתובת ידועה

הצוות בראשותם של פרופסור ישראל פינקלשטיין ופרופסור אלי פיאסצקי, משלב חוקרים מבית הספר למתמטיקה, פיזיקה וארכיאולוגיה

הכתובת המקורית, המתוארכת לשלב הסופי של ממלכת יהודה בבית ראשון (מעט לפני מסעו של נבוכדנצאר מלך בבל), נמצאה בשנות ה 60 בחפירות תל ערד על ידי יוחנן אהרוני. מאז שנחפרה, כתובת זו היתה מוצגת במוזיאון ישראל במשך חצי מאה לערך, ונחקרה על ידי מספר רב של חוקרים. אולם, אף לא אחד הבחין בכך שמצידה השני חבויה כתובת נוספת. שלושה דוקטורנטים למתמטיקה שימושית (שירה פייגנבאום גולובין, אריה שאוס וברק סובר) פיתחו מתודת צילום מולטיספקטראלית המיועדת לכתובות בדיו על חרסים. במסגרת עבודתם, הביאו השלושה מספר חרסים לצילום במעבדת הצילום שבנו במחלקה לפיזיקה גרעינית. איש הצילום והמחשבים של המחלקה (מיכאל קורדונסקי) חשד שהוא רואה משהו בצידו השני של החרס המדובר, והחליט לצלם את החרס מצידו ההפוך. למרבה התדהמה, נגלתה לעיני החוקרים כתובת שלמה שאיש לא ראה קודם לכן. פיענוח הכתובת נעשה ביחד אם פוסט-דוקטורנטית מבית הספר לארכיאולוגיה (דר. ענת מנדל גברוביץ'). הכתובת החדשה שנמצאה היא כפי הנראה המשך ישיר למכתב הכתוב על הצד הראשון והיא עוסקת בתחלופה של כסף ויין בין שני קולגות (חברים) - אנשי לוגיסטיקה בצבא ממלכת יהודה.