ברכות לפרופ' אברהם ניצן על קבלת פרס Earle K. Plyler לשנת 2019 של החברה האמריקאית לפיזיקה (APS)

פרופ' אברהם ניצן מבית הספר לכימיה

פרופ' אמריטוס אברהם ניצן, חתן פרס ישראל לכימיה לשנת 2010, לשעבר ראש בית הספר לכימיה ודקאן הפקולטה למדעים מדויקים, זכה בפרס Earle K. Plyler לספקטרוסקופיה ודינמיקה מולקולרית, על תובנותיו המעמיקות בתחום ה-SERS (ספקטרוסקופיית ראמאן מוגברת משטח) ובתחום האלקטרוניקה המולקולרית.

פרופ' ניצן הוא עמית של החברה האמריקאית לפיזיקה (APS), ושל האגודה האמריקאית לקידום המדע, חבר באקדמיה האמריקאית לאומניות ולמדעים (AAAS), וחבר באקדמיה הישראלים למדעים.

מחקריו מתמקדים בתחום הדינמיקה הכימית ותופעות העברה בפאזות מעובות ובמשטחים בין פאזיים, ובפרט בתהליכים הנובעים מאינטראקציה בין אור למערכות מולקולריות, ובראקציות כימיות ותהליכי מעבר מטען בפאזות מעובות ועל משטחים בין-פאזיים.