אודות

עודכן: 26.12.2022

אודותינו

בית הספר לכימיה באוניברסיטת תל-אביב הוא יחודי בהיותו אחד המוסדות לכימיה המשפיעים ביותר בעולם המחקר בכימיה. לפרסומים המדעיים היוצאים לאור מבית ספרנו יש השפעה (impact) על המחקר העולמי בכימיה, כמוכח ע"י "המידע הבינלאומי המדעי" - (ISI, USA Citation Impact Index).

בנוסף לאיכות הגבוהה של הסגל האקדמי עומדת לרשות בית ספרנו תמיכה מכשירת איכותית - מכשירי NMR, ספקטרוגרפיה של מאסות, לייזרים משוכללים, ודיפרקטומטרים של קרינת רנטגן. מחקרים תיאורטיים וחישוביים נתמכים ע"י תחנות חישוב רבות עוצמה של בית-הספר, של מרכז החישובים האוניברסיטאי ושל מחשבי העל הלאומיים. שלושה בתי מלאכה מצוינים עומדים לרשות החוקרים/u,: באלקטרוניקה, מכניקה מיכשורית עדינה וניפוח זכוכית, והם מספקים תמיכה חיונית למחקרי חברי.ות הסגל. כ-180 תלמידי.ות מחקר לתארים מתקדמים.ות, עובדים.ות ולומדים.ות במסגרת בית הספר. מעבדות הלימוד לתואר ראשון במיטב המיכשור וצוותי ההוראה בכימיה פיזיקלית, בכימיה אורגנית ובפיזיקה כימית.

בית הספר ידוע במחויבותו העמוקה להוראה. רבים מחברי.ות הסגל נחשבים כטובי המורים.ות לפי סקרי הסטודנטים, וכמשתקף בציונים הניתנים ע"י האוניברסיטה למרצים.ות. הטיפול הנלווה הניתן לסטודנטים.ות ע"י חברי.ות הסגל האקדמי וע"י צוות המזכירות הוא נדבך חשוב במהלך הלימודים.

בית הספר מציע הזדמנויות רבות לסטודנטים.ות השואפים.ות ללימודי המשך לתארים מתקדמים. שלושה חוגים מרכיבים את בית הספר: החוג לכימיה פיזיקלית, החוג לכימיה אורגנית והחוג לפיזיקה כימית. התחומים המדעיים הנחקרים בבית הספר מרובים ומגוונים ומשקפים את קדמת המדע: כימיה סופרא-מולקולארית, סינתזות אורגניות ואי-אורגניות, מדע החומרים, הדמיה מגנטית (MRI), אלקטרוכימיה, כימיה ימית, ספקטרוסקופית צברים, כימיה של צברים, כימיה אנליטית ומיכשורית מתקדמת, חישובים קואנטום-מכאניים, כימיה של פראקטאלים, דינמיקה מולקולרית, כימיה של חומרי נאנו, כימיה של חמרים רכים אמורפיים, כימיה של נאנו-אלקטרוניקה.

אם את הסטודנטית או אתה הסטודנט מחפשים אווירה ממריצה ומאתגרת במחקר הכימיה אנו בטוחים שבית הספר לכימיה באוניברסיטת תל-אביב הוא המקום הנאות להתפתחותכם.ן המדעית והמקצועית.