ספקטרוסקופיה

עודכן: 26.12.2022

ספקטרוסקופיה

ספקטרוסקופיה היא תחום מדעי החוקר את פעולת הגומלין בין החומר לבין הקרינה האלקטרומגנטית.

 

המחקר בתחום התחיל באופן טבעי באור הנראה, עם ניתוח הפרדת ספקטרום האור הלבן ע"י ניוטון. אח"כ הורחב לאורכי גל ארוכים יותר (אינפרה-אדום) וקצרים יותר (על-סגול). לאחר מכן - לגלים קצרים יותר (רנטגן X, גאמא) וארוכים יותר (גלי-מיקרו ורדיו).

 

ע"י מדידת אורכי הגל (או בהתאמה התדירויות) מנתחת הספקטרוסקופיה את הבליעה או הפליטה של האור, את האנרגטיקה האטומית, היונית, המולקולרית, הפולימרית, הצבירית או הגבישית, את מבנה החומר והדינמיקה של השתנות המבנה או התקדמות ריאקציות כימיות.

 

טביעת האצבע הספקטרלית של מרבית החומרים הידועים ברורה מאד לספקטרוסקופיה, ולכן היא המכשיר היעיל ביותר לזיהוי חומרים, לאפיון ניקיון חומר, להבנת מבנה החומר ולגילוי חומרים חדשים. על כן התחום מקושר לכל התחומים הכימיים, הפיזיקליים, הביולוגיים, הגיאולוגיים, האסטרונומיים, הרפואיים, הבקטריולוגיים, הגרעיניים והפורנסיים.

 

 

 

חוקרים.ות:

פרופ' יובל אבנשטיין, פרופ' שר-לי פליישר, פרופ' גיל מרקוביץ, ד"ר סורקין רעיהפרופ' יעל רויכמן, ד"ר טל שוורץ, פרופ' יורם זלצר.

 

אמריטי:

פרופ' עוזי אבן, פרופ' סרגיו צסקיס, פרופ' אורי צשנובסקי.

 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>