פיזיקה כימית
פיזיקה כימית היא תחום בכימיה העוסק בחקר התופעות הפיזיקליות של מערכות אטומיות ומולקולריות האנרגטיקה והריאקטיביות שלהן, בהסתמך על כלים פיזיקליים הנגזרים מכימיה פיזיקלית, פיזיקה אטומית ומולקולרית, מכניקה קוונטית וספקטרוסקופיה, פיזיקה וכימיה של מצב מוצק ותרמודינמיקה.
הפיזיקה הכימית חוקרת מעברי אנרגיה, מעברי אלקטרונים ויונים במערכות מולקולריות והשפעתם על המבנה המולקולרי של החומר במצבי צבירה שונים, ועל הריאקטיביות שלו, ויתכנות ריאקציות. השאיפה היא להבין את הריאקציה הכימית ברמה המולקולרית הבסיסית ביותר, ואז להשפיע עליה בכיוונים רצויים. תוצאות החקירות הללו עשויות לשפר את הבנת מבנה החומר ואת החלוקה האנרגטית בין דרגות החופש השונות של התנועות האטומיות והמולקולריות. מכאן מובילה הדרך להנדסת חומרים חדשים שעדיין אינם קיימים, לשיפור הבנת ההתנהגות המולקולרית, ולהכוונה ספציפית של אינטראקצית קרינה מסוגים שונים עם החומר.
המעבדה האופיינית לפיזיקה כימית כוללת מערכות משוכללות המבוססות על אופטיקה מתקדמת, מקורות לייזר רבי עצמה ואלקטרוניקה מתקדמת.
הכלים המתמטיים של הפיזיקה הכימית כוללים שימוש בכלים סטטיסטיים ובמשוואות דיפרנציאליות לחקר הדינמיקה האטומית והמולקולרית. ע"י פתרון (בד"כ מקורב) משוואות תנועה קלסיות של ניוטון ומשואות קוונטיות של שרדינגר הפיזיקה הכימית מנתחת את המצבים הקוונטיים והאנרגטיקה וצופה התנהגות של המערכות הכימו-פיזיקליות.
מפיזיקה כימית נגזרים התחומים של כימיה קוונטית, כימיה חישובית, ספקטרוסקופיה של מערכות אטומיות ומולקולריות, אינטראקציה של קרינה וחומר.
הגבול בין הפיזיקה הכימית לבין הכימיה הפיזיקלית אינו חד, וההגדרות נובעות מדגשים שונים על אופי השיטות או מושא המחקר.
חוקרים:
פרופ' אבנשטיין יובל, פרופ' אורבך מיכאל, ד"ר גולדבורט אמיר, פרופ' דימנט חיים, פרופ' הוד עודד, פרופ' זלצר יורם, ד"ר כהן גיא, פרופ' מרקוביץ גיל, פרופ' עמירב אביב, ד"ר פליישר אבנר, פרופ' פליישר שר-לי, פרופ' צ'שנובסקי אורי, ד"ר ראובני שלומי, פרופ' רבני ערן, ד"ר רויכמן יעל, ד"ר שוורץ טל.
אמריטי:
פרופ' אבן עוזי, פרופ' ביקסון מרדכי, פרופ' בן ראובן אברהם, פרופ' יורטנר יהושוע, פרופ' ניצן אברהם, פרופ' צ'סקיס סרגי, פרופ' קלדור עוזי, פרופ' קלפטר יוסף.
עמיתי מחקר: