כימיה אנליטית

עודכן: 15.11.2015

כימיה אנליטית

כימיה אנליטית היא ענף בכימיה העוסק בחקר ההפרדה, זיהוי וכימות של רכיבים (הרכב) כימיים בחומרים טבעיים ומלאכותיים. זהו המדע של רכישה, עיבוד ושיתוף של מידע על ההרכב והמבנה של החומר.

 

מדע הכימיה האנליטית חולש על טווח נרחב של תחומים ויישומים מדעיים, ובתוכם כמעט כל תחומי המדע: כימיה, פולימרים, מטלורגיה, מדע החומרים, פיזיקה, גיאופיזיקה, חקר החלל, מוליכים למחצה, ייצור התקנים מוליכים למחצה, פטרוכימיה (דלקים), אנרגיה מתחדשת, סביבה (אויר, מים, אדמה ומזון), חקלאות, מזון, קוסמטיקה, תעשייה, זיהוי פלילי, ביטחון פנים, פיתוח תרופות (פארמה), טוקסיקולוגיה, ביוכימיה, ביואינפורמטיקה, פרוטאומיקה, מטבולומיקה, איבחון רפואי ועוד. כתוצאה מכך, כימיה אנליטית הינה תחום העיסוק הנפוץ ביותר בקרב כימאים בארץ ובעולם.

 

הכימיה האנליטית כיום עושה שימוש נרחב במכשירים וטכניקות הפרדה כגון כרומטוגרפיית גזים (GC), כרומטוגרפיית נוזלים (LC) והשילוב שלהם עם גלאים סטנדרטיים וספקטרומטריית מסות(MS). כמו כן עושה הכימיה אנליטית שימוש בכלים ספקטרוסקופיים שונים כגון ספקטרופוטומטר בליעת FTIR, UV-VIS ובליעה אטומית (AAS) וכן ב ICP-AE ו ICP-MS באנליזה אלמנטרית.

 

 

 

חוקר:

פרופ' עמירב אביב.

 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>