פולימרים

עודכן: 26.12.2022

פולימרים

פולימרים או מאקרומולקולות, הן מולקולות ענק הבנויות מיחידות חוזרות. אופי היחידות החוזרות ואופן חיבורן, קובעים את התכונות הפיזיקליות שלהם ואת השימושים האפשריים.

 

שורשי מדע הפולימרים טמונים במאה ה-19 עם פיתוח הגומי החצי סינתטי והצלולואיד. הפיתוח הטכנולוגי והמדעי העצום שהתרחש במהלך המאה ה-20, הוביל ליצירת החומרים המוכרים לנו: הפלסטיק, הניילון פוליאסטר, פוליאתילן, פוליפרופילן, פי.וי.סי, פוליסטירן וכו'. חומרים אלה הם בעלי שימושים נרחבים בתעשיה ובמשק הבית והם בלתי ניתנים להחלפה.

 

כיום, האתגרים בתחום זה כוללים סינתזה של חומרים ידידותיים לסביבה ותכנון חומרים חכמים על ידי שליטה במיקרו-מבנה של שרשראות הפולימרים. מספר קבוצות מחקר בפקולטה לכימיה של אוניברסיטת תל-אביב עוסקות במחקר פולימרים. השגיהם כוללים פיתוח דנדרימרים לשימושים קטליטיים ספציפים, דנדרימרים ופולימרים בעלי פירוק עצמי, אשר יכולים לשמש לשחרור תרופות, עיצובם של היברידים אמפיפילים כדוגמת מיצלות המשמשות כננו-נשאיות, תכנון של קטליזה אורגנומתכתית בכדי לשלוט על הסטראוכימיה של פוליפרופילן והפוליחומצה לקטית הידידותית לסביבה.

 

 

 

חוקרים.ות:

פרופ' אמיר רועיפרופ' דובורצקי רומןפרופ' דימנט חייםפרופ' ויגלוק ארקדי, ד"ר סיט עמית, פרופ' פורטנוי משה, פרופ' קול משה, ​פרופ' שבת דורון.

 

אמריטי:

פרופ' אורבך מיכאל.

 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>