התקשורת מתעניינת במחקר פורץ הדרך שנערך במעבדתו של פרופ' דורון שבת בנושא פיתוח חיישנים ביולוגיים המבוססים על חומרי צבע פולטי אור

פרופ' דורון שבת מבית הספר לכימיה

מעבדתו של פרופ׳ דורון שבת במחלקה לכימיה אורגנית עוסקת בפיתוח חיישנים ביולוגים כימולומיניסנטים המבוססים על חומריי צבע חדשניים פולטי אור. החומרים מיועדים לפעול בסביבה מימית, שהיא למעשה הסביבה של כל הרקמות בגופנו.

הודות לפריצת דרך לפני כשנתיים, הצליחו החוקרים להבין מדוע מים "מכבים" את האור שנפלט מחומרים כימיים. בעקבות הבנה זו, הצליח הצוות לפתח חומרים להכנת חיישנים מולקולריים לגילוי והדמיה של מאפיינים ביולוגים הקשורים לסרטן, זיהוי בקטריות מחוללי מחלות ועוד.

הטכנולוגיה שפותחה מסייעת לדוגמה להבחין בין תאים סרטניים לבריאים באמצעות גורם שנמצא בתאים הסרטניים. החומרים החדשים פולטים אור במים פי 3,000 יותר מאשר היה ידוע לפני התגלית.

צפו בכתבה ובסרטון בנושא באתר YNET >